Betegségek, balesetek

#Betegségek #balesetek

117 db cikk a témában

#kancsal
2012.04.03.

A kancsalság kezelése

Kedves szakértő! Kancsal vagyok már nagyon régóta, de nem műthetnek meg a korom miatt, pedig szinte kisgyermekkorom óta javító szemüveget viselek. Sajnos semmilyen változás nem történt. Kérem, segítsen! (Szilvi, 14)

#sí
2012.02.27.

Síelés: Egyedül soha!

Nem tudott lefékezni Gerlitzen síterepén az a 12 éves magyar lány, aki egy iskolai sítáborban vett részt Ausztriában. A lejtő végén nagy sebességgel a kassza faépületének csapódott, nem tudták megmenteni az életét.

#számítógép
2012.02.09.

Internetes játékba halt bele, 9 óra múlva vették észre

Megdöbbentő eset: egy fiatal tajvani internetező több mint kilenc órája halott volt, mire bárki is észrevette volna. A 23 éves ChenRong-yu szívroham miatt hunyt el, mivel már egyhuzamban 23 órája játszott egy internetes játékkal, a League of legends-szel.

#kígyó
2012.01.30.

Kamasszá tesz a kígyó harapása

Kevesen tudják, hogy egyes állatoknak az emberi test fölött is van „hatalmuk”. Például a Russell gödörkés arcú vipera képes egyetlen harapással visszaküldeni áldozatát a pubertáskorba.

#szívhalál
2012.01.17.

A szívhalottak 70%-a újraéleszthető lenne az első 3 percben

Az Európai Unióban, így hazánkban is a vezető halálok a szív- és érrendszeri betegségek valamelyike. Honfitársaink kicsit több mint felét így veszítjük el. Ezen belül, az úgy nevezett hirtelen szívhalál kiemelt figyelmet érdemel, hisz becslések szerint 25 percenként szedi áldozatait.

#karácsony
2011.12.23.

Balesetveszélyes karácsony

A havas karácsony ritka, az orvosi rendelőben töltött azonban annál gyakoribb Nagy-Britanniában, ahol hagyományosan az év végi ünnepi készülődés napjai a legveszélyesebbek az otthoni balesetek szempontjából.

#iPhone
2011.10.06.

7 iPhone alkalmazás, ami életet menthet

A mobiltechnika rohamos fejlődése számos új lehetőséget hordoz magában. Bár ezek a szolgáltatások nálunk még nem igazán elérhetőek, elterjedésük nagy valószínűséggel nem sokáig várat magára. Íme, néhány példa, ismerkedj meg velük!

#vezetés
2011.08.06.

SMS autóvezetés közben?

A fiatalok vezetési képessége rohamosan romlik, miközben SMS-eznek. Ezt egy kutatás mutatta ki, miszerint a vezetés közben írt SMS, vagy az MP3-lejátszó babrálása sokkal nagyobb veszéllyel jár, mint az egyszerű telefonálás.

#gipsz
2011.07.12.

Lekerült a gipsz, hogyan tovább?

Lehet, hogy el szeretnél kezdeni valamilyen váltogatott mozgásokból álló feladatokat, közben persze kis szüneteket beiktatva, pihentetve a végtagodat. Figyelj oda rá, hogy ne terheld túl!

#rosszullét
2011.05.08.

Vészhelyzet: segíts, ne ess pánikba!

Ahhoz, hogy vészhelyzetben segíteni tudjunk, meg kell vizsgálni a beteget. Már távolabbról is látjuk a bőrét, ez lehet sápadt, kipirult, kiütéssel teli, száraz vagy erős verítékezést tapasztalunk.

#gyógyszer
2011.02.12.

Ezt próbáld ki, tuti nem lesz bajod! - Életveszélyes gyógyszerek

Néhány diák nyugtatóktól lett rosszul az iskolában - sajnos egyre gyakrabban fordul elő a híradásokban a kisgyerekek begyógyszerezéséről szóló eset. A WEBBeteg, egy konkrét pécsi történet okán kérdezte Dr. Ács Gábor oxyológust a gyógyszerek veszélyeiről.

#közlekedési baleset
2010.11.16.

Közlekedési baleset utáni teendők

Ha egy baleset során személyi sérülés történt, vagy súlyos anyagi kár, köteles vagy értesíteni a rendőrséget. Milyen teendőid vannak még?

#higany
2010.11.12.

Kifolyt a higany a lázmérőből. Veszélyes?

Véletlenül széttörtem a lázmérőt, ami higanyos. Először amit tudtam, azt felsöpörtem és kidobtam. De volt olyan hely, ahová nem fért be a seprű, így felporszívóztam (nagyon kevés higany volt már). Utána szellőztettem 2 órán keresztül. Jól csináltam? Nagyon ártalmas az egészségre?