Főoldal / BETEGSÉGEK / 7 iPhone alkalmazás, ami életet menthet
  2011-10-06

7 iPhone alkalmazás, ami életet menthet

A mobiltechnika rohamos fejlődése számos új lehetőséget hordoz magában. Bár ezek a szolgáltatások nálunk még nem igazán elérhetőek, elterjedésük nagy valószínűséggel nem sokáig várat magára. Íme, néhány példa, ismerkedj meg velük!

- hirdetések -

1. Airstrip OB

Az Airstrip OB egy olyan iPhone alkalmazás, amit főként szülészorvosok, vagy nőgyógyászok számára fejlesztettek ki. Ez részletes tájékoztatást küld a beteg életjeleiről úgy, hogy tudják a páciens személyes adatait, egészségügyi állapotát. Emellett a Push jelentések segítségével az orvosokat értesíthetik, ha a beteggel váratlan dolgok, például szívleállás történik.

2. CPR & Choking – Szívbaj és fulladás

Amíg az Airstrip OB-t csak orvosok használhatják igazán, a CPR & Choking mindenkinek nagyon hasznos. Ezt az ingyenes alkalmazást a Washingtoni Egyetem, valamint a King County EMS szerveréhez kapcsolták, így egy sor videó tájékoztat arról, hogy mi a teendő, ha egy vészhelyzeten, esetleg szívproblémán vagy túl. Viszont amerikai protokoll szerint segít!

3. Close Call - Gyorshívás

Nagyon egyszerű, nagyon hasznos. A Close Call egy olyan alkalmazás, ami az iPhone-od háttérképén egy sávban jelenik meg, rajta a legfontosabb tudnivalókról vészhelyzet esetén, legyen szó az értesítendő telefonszámáról, gyógyszerérzékenységről, stb.

4. Pocket First Aid & CPR Guide – Zseb-elsősegély doboz és CPR útmutató

Hasonlóan a CPR & Chokinghoz, ez az alkalmazás is életmentésre készült, de sokkal hatásosabb (és drágább is), mint a másik. Ez nem csak videókon keresztül tanít téged elsősegélyt nyújtani, a zseb-elsősegély dobozoddal külön orvosi profilokat hozhatsz létre, valamint az információkat első kézből az Amerikai Szív Társaságtól kapod.

5. iBP Blood Pressure - Vérnyomásérték-rögzítő

A magas vérnyomás, jól tudjuk, hogy halálos is lehet. Viszont ennek az egyszerű alkalmazásnak a segítségével a vérnyomásod teljes történetét rögzítheted, mindössze 0.99$ - ért.

6. Emergency Radio – Vészhelyzet Rádió

Egy földrengéstől az áram mindenképpen elmegy. Mit tennél, ha éppen egy tárgyaláson érne a robbanás? Az épületet már kiürítették volna, és azt sem tudnád miért. Még millió okod van arra, hogy az Emergency Radio mellett dönts. Mindössze 0.99$ - ért szinte minden jelentős rendőrség és sürgősségi osztály vész-frekvenciáját hallgathatod az Egyesült Államokban, csakúgy, mint a légiforgalmi irányításét is.

7. Pet First Aid – Elsősegély kisállatodnak

Nem csak az embereket érheti baj, ugyanúgy gondolnod kell a kisállatodra is! A Pocket First Aid testvére ez az alkalmazás, aminek a segítségével követheted az állatod életkorát, oltásait, elsősegély-nyújtó videókat nézhetsz meg, és még ezernyi más lehetőséged van.

(GY. A.)