Főoldal / BETEGSÉGEK / A szívhalottak 70%-a újraéleszthető lenne az első 3 percben
  2012-01-17

A szívhalottak 70%-a újraéleszthető lenne az első 3 percben

Az Európai Unióban, így hazánkban is a vezető halálok a szív- és érrendszeri betegségek valamelyike. Honfitársaink kicsit több mint felét így veszítjük el. Ezen belül, az úgy nevezett hirtelen szívhalál kiemelt figyelmet érdemel, hisz becslések szerint 25 percenként szedi áldozatait.

- hirdetés -

Azonban érdemes tudni, hogy a hirtelen szívhalál hátterében lévő keringészavar (kamra fibrilláció) jó eséllyel rendezhető az első 3-5 percben, vagy is akkor, amikor a mentők még nem értek a helyszínre. A bajba jutott életesélyei a helyszínen lévő laikustól, akár tőled függnek.szívhalál

Te tudnád, mit kell tenni?

Az Országos Mentőszolgálat idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg az Országos Elsősegély-ismereti Versenyt, melynek célja, hogy fejlessze az iskoláskorúak elsősegély-ismereteit. A verseny három internetes fordulóból áll, amelyeken keresztül megtanulhatják a versenyzők a segélynyújtást, továbbá jelentősen fejlesztheti az egészséges életmóddal kapcsolatos tudásukat.

A csapatot alkotó három fő jelentkezhet azonos iskolából, de baráti társaságok, szervezetek, sőt határon túli csapatok jelentkezését is várják. A legjobb csapatok részt vehetnek a két napos budapesti döntőn, ahol élethű baleseti-szimulációkban kell helytállniuk.

Az első forduló megjelenése 2012. január 23.

Tovább a témában: Balesetek, Elsősegély, Szív