Betegségek, allergia

#Betegségek #allergia

124 db cikk a témában

#parlagfű
2014.08.11.

Autózás allergénmentes környezetben

A mutatós plüsskárpit a poratkák kedvelt élőhelye, a kiömlött kávéfolt a szőnyegen ideális hely a baktériumok megjelenéséhez, a tavalyi pollenszűrővel működtetett klíma hatásfoka mellett pedig akár lehúzott ablakkal is közlekedhetnénk. Mit tegyünk, hogy az allergéneket száműzzük az autónkból?

#parlagfű
2014.08.07.

Pollenallergia: szem- és bőrtüneteket is okozhat

A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj-, és arcduzzanat is jelentkezhet.

#utazás
2014.08.04.

Utazás és asztma

Jó szórakozás utazgatni egy addig ismeretlen helyen, de ha asztmás vagy, nem biztos, hogy örömteli lesz az út. Mert egy idegen helyen sosem tudhatod, mikor tör rád a roham.

#parlagfű
2014.07.29.

Előzd meg a szénanátha szövődményeit!

A pollenszezonban jelentkező tüsszögéssel, orrfolyással és köhögéssel járó panaszokat hajlamosak vagyunk fél vállról venni. A házi patikából beszerzett, recept nélküli kapható szerekkel átvészelt allergiás időszak azonban hosszú távon kellemetlen szövődményeket is okozhat.

Tiltott gyümölcsök allergiásoknak
#allergia
2014.07.20.

Tiltott gyümölcsök allergiásoknak

Nyáron rengeteg ízletesebbnél ízletesebb gyümölcs közül választhatsz, hogy feltöltsd szervezeted vitaminokkal. Azonban nem árt az óvatosság, mert bizony a gyümölcsök is okozhatnak allergiát!

#medúza
2014.07.18.

A nyaralást is tönkreteheti a halallergia

A hal vagy a tenger gyümölcseinek fogyasztását követő szokatlan tüneteket vegyük komolyan, az allergiás reakció súlyos, életveszélyes állapotot is előidézhet!

#rovarok
2014.07.12.

A rovarcsípés veszélyei

Sokan nem is gondolják, milyen veszélyes lehet egy méh- vagy egy darázscsípés. Ezek a kis teremtmények - főleg védekezés céljából - méreganyagot juttatnak a csípés pillanatában az ember szervezetébe. Ez a méreganyag enyhébb esetben bőrpírt, duzzanatot, fájdalmat okoz, súlyosabb formában viszont akár halálhoz is vezethet.

#allergia
2014.07.12.

Utazás ételallergiával – Mire figyelj?

Utazás során teljesen kikapcsolhatunk, hátrahagyhatjuk a napi problémákat - kivéve, ha ételallergiánk van. Aki ételallergiás, annak mindig, még utazás közben is figyelnie kell arra, hogy mit eszik. Néhány óvintézkedés betartásával és előkészület megtételével azonban gondoskodhatunk az egészségünkről és a kellemes időtöltésről.

#medúza
2014.07.04.

Mit tegyél, ha megcsípett egy medúza?

A medúzák a csalánozók családjába tartoznak és a hosszú csápjaikban méreganyagot raktároznak. A legtöbb medúzacsípésre egy erős allergiás reakció a válasz, ám vannak olyan fajok, amelyek csípése akár halált is okazhat. Éppen ezért ha megcsípett egy medúza, azonnal kérj orvosi segítséget!

#szem
2014.06.23.

Vörös, könnyező szemek: az allergia tünetei

A jól ismert orrdugulással, tüsszögéssel és orrfolyással járó tünetek mellett az allergia a szemeket sem kíméli: irritáció, viszketés, vörösség, kötőhártya-gyulladás is jelentkezhet. A szemtünetek akár önállóan, egyéb panaszok nélkül is megjelenhetnek.

#allergia
2014.06.17.

Teszteld a tudásod! 5 kérdés az allergiáról

A nyári hónapokban évről-évre többen szenvednek allergiás tünetektől, a legerősebb allergén növény virágzása pedig még előttünk van. Azt, hogy melyik is ez a növény, a megelőzésről és kezelésről, illetve az allergiával kapcsolatos érdekességekről többet is megtudhat, ha kitölti rövid tesztünket, melyet dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével állítottunk össze.

#asztma
2014.06.10.

Az antibiotikumok asztmát okozhatnak

Egyes vizsgálatok azt igazolták, hogy az egy éves születésnap előtt szedett antibiotikumok növelik a gyermeknél az asztma kialakulásának kockázatát. Az újabb kutatások szerint az összefüggésben a sérült bélflóra mellett szerepet játszanak genetikai tényezők, és a csökkent immunvédekezés is.

#tetoválás
2014.06.09.

Lehet-e tetoválásuk a cukorbetegeknek?

Ha valaki cukorbeteg, sokkal jobban kell vigyáznia a testére és az egészségére, mint ép társainak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem csináltathat tetoválást magának, de sokkal jobban meg kell gondolnia, hogy belevág-e.

#probiotikum
2014.06.09.

Probiotikum kúra

Tavaszra nemcsak a vitaminraktárak merülnek ki, de a téli antibiotikum kúrák, hasmenéses betegségek is nyomot hagynak a szervezetben. A probiotikumok kedvező hatásairól dr. Polgár Mariannegyermek-gasztroenterológus, az Allergiaközpont főorvosa számolt be.

#betegség
2014.06.04.

Az ortopédiai implantátumok allergiát okozhatnak

A műtét után jelentkező panaszokat gyakran a beültetett fém implantátummal szembeni érzékenység, allergia okozza. Tüneteket az elterjedt, gyakran használt fémek is okozhatnak, a műtéti beavatkozás előtt ezért fontos allergia tesztet végeztetni.