középfülgyulladás
#Betegségek

A középfülgyulladás alternatív kezeléséről

2018.10.28.
2 perces olvasási idő

A fülgyulladás alternatív kezelési módjai általában nem ajánlottak a gyerekek részére – bizonyos kezelési módszereknek ugyanis veszélyes hatásaik lehetnek, vagy megakadályozzák a hagyományos gyógymódok eredményességét.

Az interneten, bizonyos könyvekben és magazinokban számos alternatív gyógymód található a fülgyulladás kezelésére, többek között például homeopátia és a hátgerinc-kezelés.



Az fülgyulladás alternatív kezelési módjainak alkalmazása számos ok miatt történhet – például ha valaki túl gyakran használ antibiotikumokat vagy nem szereti a mellékhatásokat, esetleg úgy véli, hogy a hagyományos gyógymódok nem eléggé hatásosak.A középfülgyulladás alternatív kezeléséről

Sok esetben azonban a kutatók még nem tanulmányozták kellő alapossággal a fülgyulladás alternatív kezelési módjainak hatékonyságát, ezért azok alkalmazása nem ajánlott gyerekek esetében.

A homeopátia és a csontkovácsolás két olyan, a fülgyulladás kezelésére szolgáló terápia, amelyet már tanulmányoztak.
  • A homeopátiás kezelés a fülgyulladás gyógyítására ellentmondásokkal bír. A terápia során nagy arányban használnak természetes anyagokat – főleg növényeket és ásványi anyagokat – a betegség tüneteinek enyhítésére. A tanulmány eredményei vegyesek, ezért még nem teljesen tisztázott, hogy a kezelés mennyire hatásos. Számos hasonló termék nem áll ellenőrzés alatt, és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Felügyelet (FDA) csak korlátozottan vizsgálja őket felül.
  • A csontkovácsolás egy másik alternatív kezelési mód a középfülgyulladás tüneteinek enyhítésére. A csontkovácsolás során speciális technikákat alkalmaznak. A terápia segítségével eltávolítható a folyadék a középfülből, ezáltal a középfület és az orrot összekötő szűk járat jobban szellőzik. Bár sok ember úgy véli, a kezelés segít a tüneteket enyhítésében, a hosszú távú tanulmányok azonban még nem erősítették meg ezt a tényt.

Néhány dolog, melyet fontos tudni, mielőtt kipróbálod az alternatív gyógymódok egyikét:

  • Tájékozódj a kezelésekről! Térképezd fel, milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre! Tudd meg, hogy az alternatív terápiáknak milyen előnyei és milyen mellékhatásai vannak!
  • Járj utána, mennyibe kerülnek a kezelések! Bizonyos alternatív gyógymódok költségét nem fedezi az egészségügyi biztosítás.
  • Beszélj olyan személyekkel, akik már kipróbálták az alternatív gyógymódokat! A különböző forrásokból szerzett információk segítségével jobban ki tudod értékelni az egyes kezelések előnyeit és hátrányait.
  • Kérdezd meg az orvosod! Ha véglegesen eldöntötted, hogy ki szeretnéd próbálni az alternatív kezelések egyikét, nagyon fontos, hogy előtte beszélj az orvosoddal! Bizonyos kezelések ugyanis megváltoztathatják a többi kezelés vagy a gyógyszerek hatását, vagy gyógyszerkompatibilitási problémákat okozhatnak.

(KamaszPanasz - B.M.)

Kapcsolódó címkék

fül