Betegségek, fül

#Betegségek #fül

15 db cikk a témában

Az egyszerű náthától is fájhat a fül
#fül
2023.12.09.

Az egyszerű náthától is fájhat a fül

Középfülgyulladást vírus és baktérium is okozhatja. A fertőzés forrása gyakran más betegség - például nátha, influenza vagy allergia - amely az orrjáratok és a torok duzzanatát okozza. A tünetekről és a kezelésről dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész nyilatkozott.

#középfülgyulladás
2018.10.28.

A középfülgyulladás alternatív kezeléséről

A fülgyulladás alternatív kezelési módjai általában nem ajánlottak a gyerekek részére – bizonyos kezelési módszereknek ugyanis veszélyes hatásaik lehetnek, vagy megakadályozzák a hagyományos gyógymódok eredményességét.

#halláskárosodás
2018.05.11.

Egyre több a fiatal halláskárosult

Nem szabad fülhallgatóval olyan hangosan zenét hallgatni, hogy az elnyomja a környezeti zajokat - ezt tanácsolja mindenkinek a fül-orr-gégész főorvos. Noszek László azt mondta, Európában és Magyarországon is egyre több fiatal hallása károsodik, aminek a túl hangos zenehallgatás is oka.

#hallássérült
2018.04.16.

Hallásjavító „ékszerek”

Mi jut eszedbe a hallókészülékről? Ha egy barnás színű, ódivatú, furcsa tárgy a fül mögött, akkor biztosan nem hallottál arról, milyen hatalmas a fejlődés a hallókészülék-iparban. A mostanság elérhető különböző hallásjavító rendszerek némelyike olyan menő, mint a Mission impossible film kütyüjei, vagy akár egy csodaszép, márkás ékszer.

#hallássérült
2015.05.15.

Rajtad is múlik! Hogyan segíthetsz hallássérült társaidnak?

Az egészséges emberek közül sokan zavarba jönnek akkor, ha sérültekkel találkoznak. Nem tudják, hogyan viselkedjenek velük, mit tehetnek értük, hogyan segíthetnek nekik. A fiataloknak – ha a családjukban vagy ismerőseik között nincs ilyen példa – még nehezebb helyesen viselkedni, még akkor is, ha a legjobb szándék vezérli őket.

#halláskárosodás
2014.11.19.

A fülhallgató nem károsítja a hallást?

A népszerű állítással ellentétben a tinik nem szenvednek halláskárosodást a fülhallgatóval történő zenehallgatástól, legyen az telefonra, iPodra vagy MP3-lejátszóra csatlakoztatva - állítja egy közelmúltban publikált orvosi elemzés.

#hang
2014.07.23.

Divat, zene, fesztivál… Hangerő következményekkel

Végre itt a vakáció – ilyenkor sokféle szabadidős tevékenység közül választhattok. Zene nélkül nyáron is elképzelhetetlen az élet, úgyhogy megértjük, hogy alig várjátok már kedvenc rendezvényeiteket. Sziget, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, haverok, buli, szórakozás… ti hová mentek az idén? Akárhová is készültök, érdemes megszívlelnetek néhány jó tanácsot. Hogy évek múlva is ugyanilyen természetesen élvezhessétek a legjobb zenéket.

#fül
2014.07.15.

Hogyan kezelhető az úszófül?

A betegség elsősorban gyerekek vagy gyakran úszók körében fordul elő, neve is innen ered. Az úszófül gyakori probléma a nyári időszakban, megelőzéséről és kezeléséről fül-orr-gégész szakértőnket kérdeztünk.

#siket
2012.09.30.

Röntgenlátás? A siketeknek szuper képességeik vannak!

Szuper? Komolyan?! Amikor a szuperre gondolunk, akkor egy S betűvel a mellkasán röpködő férfi jut az eszünkbe, és nem a röntgenlátás. Marlee Matlin átlát a falakon? Nem. Ám valószínűleg jobban lát, mint azok, akik jól hallanak.

#halláskárosodás
2011.07.26.

Fülzúgás és halláskárosodás

Mi okozhatja a halláskárosodást, és milyen lehet úgy élni, hogy nem hallod a világ hangjait? Sajnos van olyan betegség, melyet nem lehet megelőzni, és bekövetkezik a hallás elvesztése vagy sérülése.

#középfülgyulladás
2011.05.25.

A középfülgyulladás kezelése

A belső fülben létrejövő gyulladás gyakori jelenség fiataloknál, de felnőtteknél sem árt, ha odafigyelnek erre a betegségre. A gyulladás fájdalommal, pirossággal, duzzadással jár, nyugtalanságot és tompa hallást eredményez, melyek akadályozzák a fejlődést és a normális életet.

#nátha
2010.10.05.

A fülgyulladás és kezelése

Az őszi-téli időszakban a közösségbe kerülő gyermekek gyakran panaszkodnak fülfájásra. A fülgyulladással kapcsolatban dr. Csányi Mártát, a Budai Allergiaközpont fül-orr-gégész orvosát kérdeztük.

#mobiltelefon
2009.11.12.

A mobilok több embert ölnek meg, mint a cigi?!

A mobilok sokkal több embert képesek megölni, mint a cigaretta! A tanulmány, amelyet Prof. Dr. Vini Khurana dolgozott ki, egyike a legmegdöbbentőbb 21. századi feltételezéseknek.