influenza
#Betegségek

Interneten is terjed az influenza

2013.02.13.
1 perces olvasási idő

Arról, hogy merre és milyen gyorsan terjed az influenza, nem csak a hivatalos közleményekből tájékozódhatunk. Az is jól jelzi, hogy egy adott napon hányan keresnek rá az interneten az influenza kulcsszóra. A KamaszPanaszon is érzékelhető, hogy Magyarországon terjed a járvány.

A Google szakemberei szerint a legnépszerűbb internetes keresőbe beírt kulcsszavak jól jelzik az influenza terjedését.

Minden héten felhasználók milliói írnak be a keresőkbe egészségügyi témájú kifejezéseket. Nem meglepő, hogy egyes időszakokban, például influenza-járvány idején jóval többen keresnek a fertőzésre és jellemző tüneteire, mint máskor.

Abból pedig, hogy mely országokban hányan keresnek rá az influenzával kapcsolatos kifejezésekre, következtetni lehet arra, hogy milyen gyorsan terjed a járvány. Minél többen keresnek ugyanis egy országban az influenza kifejezésre, annál nagyobb az adott területen a fertőzöttség.Az influenzával foglalkozó cikkek látogatottsága a KamaszPanaszon

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton jelentette be, hogy Magyarország is az influenza-járvány szempontjából leginkább érintett országok közé tartozik.

A hír hallatán a KamaszPanasz szerkesztősége is kíváncsi lett, hogy vajon az influenza terjedése a portál látogatottságában is érzékelhető-e. Az eredményekből egyértelműen látszik, hogy január közepe óta ugyan folyamatosan nő az influenzával foglalkozó cikkek olvasottsága a KamaszPanaszon, vasárnap azonban látványosan megugrott a portálon az ilyen témájú cikkek látogatottsága.

Tudj meg többet az influenzáról!

(KamaszPanasz)