#Zöldövezet #szennyezés

56 db cikk a témában

#pet palack
2011.03.08.

Hétköznapi veszélyforrás: a PET palack

Sajnos hazánkban a visszaváltható palackok és üvegek alkalmazása nem olyan népszerű, mint tőlünk nyugatabbra, és egyre jobban elterjednek a kényelmesebb, ám több veszélyt hordozó eldobható PET (polietilén) palackok.

#zuhanyzás
2010.12.29.

Hogyan spórolhatunk a zuhanyzással?

Egy fürdéssel akár 300 litert vizet használhatunk el, míg zuhanyzással ezt jelentősen csökkenthetjük 40-70 liter vízhasználatra.

#ózonlyuk
2010.07.04.

Aki bújt, aki nem... a napsugarak

Az égből leselkednek ránk a káros ultraibolya sugarak. Bizony, ők nap, mint nap meglepik az óvatlan napozókat. Milyen összeesküvés áldozatai lettünk? No és hogyan járhatunk túl a láthatatlan ellenség eszén?

#naptej
2010.06.28.

A Te naptejed mennyire káros?

Nemrég töltöttem el egy hétvégét a tengerparton. Természetesen vastagon bekentem magam napkrémmel. Felmerült bennem a kérdés: vajon károsítom a környezetem azzal, hogy próbálom magamat megvédeni a környezet rám káros hatásaitól? Mit tesz a napkrém a bolygónkkal? Csak akkor olvasd el alábbi írásunkat, ha komolyabban el akarsz mélyedni a témában!

#buborék
2010.04.15.

Fújj buborékot CD-ből! - Videó

Mit kezdjünk a megunt CD-inkkel? Adjuk tovább barátainknak. Ragasszuk össze széknek. Kérjük meg gyerekeinket, hogy keressék meg a helyet ahová le tudjuk adni, mint veszélyes hulladékot. Vagy porosodjanak tovább az íróasztalunkon, könyvespolcainkon.

#pizza
2010.04.07.

Pizza szállítás szelektív módon

A lakóközösségek tagjai általában keresztbe teszik bele a pizzás dobozt a kukába. Nehogy mellé, alá, felé bármi beleférjen. Rácsapják a kuka fedelét, s mint aki jól végezte dolgát, kilépnek az utcára.

#vegyi anyagok
2010.02.11.

Mennyi vegyi anyagot viselsz nap mint nap?

Kutatások szerint egy átlagos nő teste nap mint nap több mint 500 vegyszerrel kerül kapcsolatba. Manapság ez nem csak a nőkre jellemző, a tusfürdők, samponok, krémek és más kozmetikumok rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak. A legtöbb ember elképed, mikor megtudja, hogy valójában mennyi vegyszerrel állnak kapcsolatban. Íme, itt egy teszt , melyből megtudhatod, mennyi vegyi anyagot viselsz magadon nap mint nap.

#környezetvédelem
2009.11.20.

Kövesd a trendet! - A fogyasztási kényszer ellen

Elkészült Budapest internetes Zöld Térképe, amely a lakosok „zöld választását” igyekszik segíteni. A honlapon bioboltok, hulladékszigetek, használt ruha-üzletek, biciklijavítók és sok más érdekesség is helyet kapott. Vess egy pillantást a kínálatukra!