Zöldövezet, energia

#Zöldövezet #energia

97 db cikk a témában

#wifi
2011.10.07.

A klímaváltozás kiütheti a wi-fit?

Tudom, ez prédikálásnak hangzik, és már belefáradtatok a klímaváltozási felhívásokba, de szerintem ez érdekelni fog titeket: az egyre csak melegedő Földön az emberek által kibocsájtott üvegházhatást okozó gázok befolyásolhatják majd a wi-fi jeleket.

#mobiltelefon
2011.09.29.

Veszélyes hulladék: a mobil

A világon egyre több és több ember használ mobiltelefont, ráadásul sokan állandóan a legújabb modellre cserélik ódivatú készüléküket. A kidobásra váró telefonok egy ideig még a szekrényben pihennek, utána viszont - gondatlanság miatt - sokuk a szemétben végzi.

#energia
2011.09.11.

Védd a környezeted bulizás közben is!

A jó szórakozás több tonna szeméttel járhat. Szó szerint. Eldobott cigicsikkek, üres sörösdobozok jelzik, mennyire volt jó a buli. És ha még nem is úgy partizol, mint egy rocksztár, akkor is hozzájárulsz az egy-egy koncert vagy fesztivál után felhalmozódó több tonnányi szemét növeléséhez.

10 zöld tipp a kerti gazok megállítására
#gaz
2011.06.29.

10 zöld tipp a kerti gazok megállítására

A biokertészet nagy népszerűségnek örvend manapság. Nem véletlenül, hiszen a körülöttünk élőket és a természetet is védjük azáltal, hogy elhagyjuk a különféle gyomirtó és rovarölő szereket, mérgeket.

#hulladék
2011.04.01.

A hulladék útja

A kukásautóból hová kerül a tartalom? Mik a feltételei az újrahasznosításnak? Milyen folyamatokon megy végig a hulladék? Miért kell tisztán szelektálni? Miért préseljük össze a palackot? Miért vegyük le a kupakot? A Laurus Alapítvány kisfilmje bemutatja a hulladékok kezelését együtt a jövőnkért projekt Környezetvédelmi filmsorozat keretén belül.

#szelektív hulladék
2011.03.22.

Szelektív hulladékgyűjtés a gyakorlatban

Ki viszi el? Miben gyűjtsek? Hol lehet kapni? Kit keressünk? Mára már gyakori kérdésekké váltak. Látjuk, hogy igény van arra, hogy az elméletben szépen működő szelektív hulladékgyűjtést a napi gyakorlatba is beépítsük.

#japán
2011.03.18.

Földrengés és cunami Japánban: 7 egyszerű módja annak, hogyan segíts

A pusztító földrengés és cunami még csak most ért véget Japánban, a helyreállítás és a gyász elkezdődött. A mostani katasztrófa a világ "legdrágább" földrengése lehet a történelemben. A krízis ráadásul még nagyobb lehet attól függően, hogy mi történik a Fukushima erőműnél.

#pet palack
2011.03.08.

Hétköznapi veszélyforrás: a PET palack

Sajnos hazánkban a visszaváltható palackok és üvegek alkalmazása nem olyan népszerű, mint tőlünk nyugatabbra, és egyre jobban elterjednek a kényelmesebb, ám több veszélyt hordozó eldobható PET (polietilén) palackok.

#zuhanyzás
2010.12.29.

Hogyan spórolhatunk a zuhanyzással?

Egy fürdéssel akár 300 litert vizet használhatunk el, míg zuhanyzással ezt jelentősen csökkenthetjük 40-70 liter vízhasználatra.

#áram
2010.09.08.

Áramtakarékosság - Akkor is fizetsz, ha be sincs kapcsolva

Egy átlagos háztartás készülékeinek készenléti fogyasztása éves szinten közel 2 hónapnyi villanyszámláért felel! A gyártók a termékek tervezésekor egyre inkább szem előtt tartják az energiatakarékossági szempontokat. A trend ellenére jelentős megtakarítás érhető el, ha figyelmet szentelsz a készenléti fogyasztás megszüntetésére.

#repülés
2010.07.04.

A repülés káros hatásai

A repülés környezetre kifejtett káros hatásai, a repülés biztonságát veszélyeztető tényezők: ezekről a témákról olvashatsz néhány gondolatot cikkünkben.