Zöldövezet, energia

#Zöldövezet #energia

97 db cikk a témában

Fűkasza - milyet, mennyiért?
#fűkasza
2023.08.03.

Fűkasza - milyet, mennyiért?

Akár a kertünk rendszeres karbantartásáról legyen szó, akár a hétvégi telekről, a nehezen hozzáférhető helyeken vagy gyomos részeken szükségünk lesz egy fűkaszára.

Hűvös szoba légkondi nélkül? Lehetséges!
#nyár
2023.07.26.

Hűvös szoba légkondi nélkül? Lehetséges!

Hogyan vészeljük túl a nyár legforróbb napjait? A légkondinál környezetkímélőbb, energiatakarékosabb és olcsóbb megoldásokat is ismerünk. Vegyük hát sorra őket, az egyszerűektől a bonyolultabbakig!

Hűsítő tippek
#hőség
2023.07.06.

Hűsítő tippek

A hőmérséklet higanyszála az egekbe szökött és te majd elájulsz a forróságban? Tartogatunk számodra néhány mókás és pénztárcakímélő tippet, amivel átvészelheted a nyár legmelegebb napjait.

Télen fűt, nyáron hűt. Mi az?
#klíma
2023.06.01.

Télen fűt, nyáron hűt. Mi az?

A mai energiaviszonyok közt már nemcsak nyáron érdekes, hogy van-e klíma a lakásunkban. Viszont nyáron érdemes alaposan utánajárni, hogy milyen légkondicionáló illik a lakóterünkbe ahhoz, hogy biztosan sor kerüljön a beszerelésre is még a téli fagyok beállta előtt. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi szervezetekkel együttműködve 55, hazánkban is megvásárolható inverteres, oldalfali split klímaberendezést tesztelt.

Telefontöltés energiatakarékosan
#telefon
2023.05.23.

Telefontöltés energiatakarékosan

Bűn az, ha a telefonunkat vagy laptopunkat éjjel is rajta hagyjuk a töltőn? Mennyit változtat ez az energiafogyasztásunkon? Érdemesebb lenne reggel, az autóban tölteni az elektronikus kütyüket?

Melyik a legjobb grillsütő?
#grill
2023.04.17.

Melyik a legjobb grillsütő?

Faszenes, gázüzemű, elektromos. Mindenki másra esküszik. A Tudatos Vásárlók Egyesülete most mindegyikből tesztelt párat, hogy ezzel is segítse a döntést. Sőt, egy hibrid faszenes-gázüzemű verziót is vizsgáltak, ha valaki esetleg előnyben részesíti a 2in1 megoldásokat, most megnézheti, vajon ugyanolyan jól jár-e vele grillsütő esetén?

Edd magad egészségesre - a bio élelmiszerek
#bioélelmiszer
2023.04.04.

Edd magad egészségesre - a bio élelmiszerek

Divat vagy nagyszerű elhatározás? Miért egészségesebbek a biotermékek? Mit vásároljak ökológiai gazdálkodásból? Írásommal megpróbálom megkönnyíteni a választást, sőt azt is megtudhatod, mit rejt „a piszkos tizenkettő”.

Ezeket a lépéseket járd végig, ha mosógépet, hűtőt, mosogatót vásárolsz
#mosógép
2023.03.02.

Ezeket a lépéseket járd végig, ha mosógépet, hűtőt, mosogatót vásárolsz

Az állandóvá vált akciókkal ma már jóval olcsóbban meg lehet venni a szükséges termékeket, legyen szó elektronikai eszközökről, háztartási gépekről vagy ruhákról és számos más mindennapos termékről. Mi az ideális útvonal, amit ha vásárláskor követünk, a lehető legjobban jövünk ki? Milyen lépésekben vegyünk mosógépet, mosogatógépet, hűtőszekrényt vagy épp mobiltelefont?

Vélemények helyett tények – mosogatógép termékteszt
#mosogatógép
2023.02.22.

Vélemények helyett tények – mosogatógép termékteszt

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége, az Energy Star szerint mosogatógép használatával évente akár 230 óra házimunkát is megspórolhatunk, ráadásul hatékonyabb vízgazdálkodást is jelent, mint a kézi mosogatás.

A nagy mosás
#mosás
2023.02.08.

A nagy mosás

Választék az akad bőven, és árban is nagy a szórás, ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis mi alapján döntsünk, és hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb darabot ár-érték arányban?

Kell-e nekünk szárítógép?
#szárítógép
2023.01.26.

Kell-e nekünk szárítógép?

Egyre több háztartásban találkozunk szárítógéppel, így lassan már szinte magától értetődő, hogy a mosógép mellé egy ilyet is beszerzünk. Mivel ez is egy újabb gép, amelynek az előállítása és a használata nem kevés energiát és nyersanyagot igényel, nulladik lépésként érdemes átgondolni, valóban szükségünk van-e rá, mielőtt automatikusan elhisszük, hogy e nélkül nem élhetünk kényelmes életet.

Beépíthető sütő - milyet, mennyiért?
#sütő
2023.01.18.

Beépíthető sütő - milyet, mennyiért?

Hogy melyik lehet számunkra az igazi, nehéz első ránézésre eldönteni. Jó lenne vásárlás előtt kipróbálni néhányat, de valljuk be, ez elég időigényes és nagy befektetés volna.