szépségápolás
#Zöldövezet

Környezetbarát szépségápolás

2015.07.14.
1 perces olvasási idő

A vizet ősidők óta használják szépítőszerként, a hidratálás fontos része a bőrápolásnak. A bőr szempontjából is a víz az egyik legfontosabb anyag, hisz ha minden rétegében optimális a víztartalom, akkor annak felszíne bársonyos, sima tapintású, s így az irha, a bőralja is rugalmas: a bőr tökéletesen hidratált, színe üde és hamvas lesz.

1. Mossuk hosszasan arcunkat tiszta vízzel - a felhám így megduzzad, felpuhul, és jobban befogadja a nedvességet.
2. Élénkítsük a vérkeringésünket a zuhany alatt - A bőrre nagyobb erővel rácsapódó vízsugarak élettani hatása nemcsak a masszázséhoz hasonló, de erélyes pórusösszehúzó hatásuk is van.
3. Mindig zuhanyzás vagy fürdés után használjunk hidratáló krémet - a víz és a vízgőz is felpuhítja a bőrt, kitisztítja a pórusokat, így könnyebb a felszívódás.
4. Kérjünk kozmetikusunktól vizes vagy gyógyteás masszást, borogatást – ez jó alapot biztosít a hatóanyagok felszívódásához.
5. Hajunknak is jót tesz a meleg-hideg zuhany: a melegvízben megmosott haj könnyebben magába szívja a sampon és balzsam hatékony ápoló anyagait, majd az ezt követő hideg vizes öblítésnél a hajszálak magukba is zárják azokat.
6. Legalább havonta kétszer használjunk hidratáló, ápoló hajpakolást.

Tippek, hogy holnap is legyen még ivóvizünk

1. Használd a vízmérőórát, segít, hogy tisztában legyél mennyi vizet használsz havonta, és időben felfigyelhetsz akár a rejtett vízszivárgásra!
2. Ne használd szemetesként a WC-t, egy ürítéssel 15-20 liter vizet is elpazarolhatsz!
3. Zuhanyozz minél gyorsabban! A vízhasználatot a legkönnyebben úgy csökkentheted, hogy szappanozás közben elzárod a zuhanyt, majd a leöblítéshez újra megnyitod.
4. Miután bevizezted a fogkeféd, zárd el a csapot, így több liter vizet spórolhatsz alkalmanként!
5. A mosogatógépet és a mosógépet csak akkor indítsd be, ha megtelik!
6. A zöldségeket érdemes állóvízben tisztítani, így is sok víz spórolható!
7. Tarts egy üveg vizet a hűtőben. Egyszerűbb praktika, mint addig engedni a vizet, míg nem lesz hideg.