fogyasztói társadalom
#Zöldövezet

A világ 10 legszörnyűbb terméke

2019.11.06.
3 perces olvasási idő

A modern világban számtalan cucc létezik - nagyon sok hasznos és nagyon sok felesleges. Sajnos egyre gyakrabban vásárolunk egyre több terméket, abban a hiszemben, hogy jobbá fogják tenni életünket, így évente rengeteg pénzt költünk egyébként felesleges árukra. Ez itt a modern világ 10 legszörnyűbb termékét bemutató lista.

10. Eldobható étkezési eszközök

Egyre gyakoribbá válik eldobható poharak, tányérok, evőeszközök használata az üveg, porcelán vagy fém helyett. Ez nem csak pénzkidobás (annak érdekében, hogy pár percnyi mosogatást megússzunk), de rendkívül környezetszennyező is. Nem, nem vagyok környezetvédelmi aktivista, de egyáltalán nem látom értelmét ilyen termékek használatának. Nincs indok arra sem, hogy a gyerekek miért ne használhatnának üveget, mint mindenki más - eddig, a régi időkben így csinálták, és senki sem halt bele. Tégy magadnak egy szívességet, spórolj pénzt és vásárolj egy rendes étkészletet.

9. Eldobható borotvák

Az eldobható borotváknál általában olcsóbb, ezáltal rosszabb minőségű pengéket használnak, melyek nagyon gyorsan elcsorbulnak, és nem lehet őket megint használni. Annak ellenére, hogy az eldobható borotvák egyre népszerűbbé válnak, a férfiaknak gazdaságosabb lenne hagyományos borotvára váltani, amit meg lehet élezni, ha arra van szükség. vásárlás

Még mindig lehet valódi borotvákat kapni, és valóban megtérülő befektetést jelentenek.

8. Diétás termékek

A diétás termékeknek 2 fő típusuk van - az egyik erős gyógyszerekből áll, amelyek kifejezetten veszélyesek lehetnek, míg a másik típusa a "természetes" pirulák, italok, melyek gyógynövényeket tartalmaznak.

Emellett a legrosszabbak azok az italok, melyek telítettségérzést okoznak, így nem leszel éhes annak ellenére, hogy nem is ettél (amúgy ezt nem anorexiának hívják? Gondoljatok bele!). Egészen biztonságosak még a proteines italok, melyeket táplálék-kiegészítőkként használnak. Ám a tény az, hogy ezen termékek mindegyike kicsit átverés, hiszen nem kell így "diétáznod", ahhoz, hogy veszíts a súlyodból - a legjobb módszer, ha csak kevesebbet, és megfelelően eszel. Nem csak pénzt spórolsz vele, de még a bőrödben is jobban fogod érezni magadat.

7. Köhögésre való gyógyszerek, szirupok

Ha megfázol vagy influenzás vagy, akkor igazából semmi mást nem kell tenni, csak melegen tartani magadat és megfelelően étkezni. A köhögésre való gyógyszerekről, szirupokról tévesen azt gondoljuk, hogy egyik pillanatról a másikra véget vetnek szenvedéseiknek - ám ez nem oldódik meg egy üvegnyi gyógyszerrel! Sőt, érdemes először természetes gyógymódokat kipróbálni, pl.: keverj össze egy kis tojást, mézet és ecetet, majd egyél ebből egy kanállal - nem csak olcsó, de nagyon hatékony megoldás is. Lassan jobban leszel, olcsó és természetes úton.

6. Önsegítő könyvek

Az önsegítő könyvek nem feltétlenül segítenek. Ha tényleg szükséged lenne az életeddel kapcsolatban valamilyen tanácsra, és nem szeretnél a barátaidhoz, családodhoz fordulni, akkor inkább keress rá az interneten, és nézd meg olyan emberek példáit, akik valóban mentek már keresztül ugyanilyen dolgokon, majd megtalálták a boldogságukat.

5. Altató tabletták gyerekeknek

Ha egy gyerek nem tud elaludni esténként, akkor lehet, hogy inszomniában szenved, amit például a napi aktivitás fokozásával lehet orvosolni. Emellett a TV és számítógép kikapcsolása esténként biztosan hatékony, és semmilyen mellékhatást nem okoz.

4. Mikrohullámú sütők

Nem fogom titkolni a tényt, hogy kifejezetten utálom a mikrókat. Nagy szerepet játszottak abban, hogy a hagyományos konyhát lassan és biztosan elrontsák, vagy teljesen elpusztítsák egyes otthonokban, és segített abban is, hogy tartósítószerekkel és egyéb természetellenes anyagokkal megpakolt "kész ételek" elterjedhessenek a piacon. Egyes boltokban ma már szinte lehetetlen nyers hozzávalókat találni - az előkészített, előre megfőzött, és egyéb "előre-dolgok" kezdik átvenni a hatalmat. És legtöbbször semmi mást nem tudsz csinálni a mikróddal, amit ne tudnál a hagyományos sütőddel és tűzhelyeddel - és sokszor ugyanazokkal is ugyanannyi időbe kerül! Emellett az ételed sem lesz tőlük nyirkos, színtelen - a mikróban azonban azok lesznek. És a mikrohullámok bizonyítottan káros hatásairól már ne is beszéljünk...!

3. Fitneszgépek

Az elmúlt 10 évben megannyi különböző fitneszgépet találtak ki, gyártottak le, majd adtak el. Pedig legtöbbször ezeket egyszer vagy kétszer használják, majd a garázsban vagy a padláson végzik, és soha többet nem veszik elő őket. Semmi olyat nem tesznek az emberi testtel, amit az magától nem tudna megtenni, és ha izmot szeretnél építeni, akkor el kell kezdeni a rendszeres felüléseket, gyakorlatokat, illetve egyszerűbb egy fitneszterembe bérletet váltani. Valószínűleg ugyanannyiba fog kerülni, és mégis rendszeresen fogsz mozogni!

2. Cukrozott müzlik

Valószínűleg igazi zseni volt, aki kitalált valamit, amivel egy egészséges és tápláló ételt elrontott, és egészségtelenné tett egy csomó cukor hozzáadásával! Gondoljunk bele, mennyit ártott vele a gyerekeknek! Ráadásul ez a színes, szépen csomagolt változat annyira tetszik a gyerekeknek, hogy nem is hajlandóak a cukormenteset megenni.

Az egész világ az elhízott gyerekekről beszél, és próbál megoldást találni a problémára, illetve reklámozni az egészséges életmódot - ám úgy tűnik, hogy nem gondolnak arra, hogy a gyerekek többsége manapság már egy nagy adag cukorral kezdi napját, ami egyenes út a cukorbetegséghez, elhízáshoz és rossz fogakhoz.

1. Palackozott víz

A palackozott víz valójában pénzkidobás. Először is, a palackozott víz teljes őrültség a nyugati világban, ahol a legtöbb helyen teljesen iható a csapvíz. Így nem csak feleslegesen pazarolnak a vevők, de nem is kell emlékeztetnem senkit arra, hogy a műanyag palackok mennyire feleslegesek és mennyit ártanak a környezetünknek.

(KamaszPanasz - Gy. A., listverse.com)