#Testi problémák #szív

19 db cikk a témában

#zsírréteg
2010.08.19.

A zsírréteg fontossága - a legújabb kutatások szerint

Az orvostudomány - miután évtizedekig keresztes hadjáratot folytatott a zsírréteggel szemben - most felfedezte, hogy tulajdonképpen több előnyt mint hátrányt jelentenek. Számos aktuális kutatás arról számol be, hogy tudományosan bizonyítottnak vehető, hogy a testzsír növeli az életkedvet és a mentális frissességet, azaz boldoggá tesz.

#túlsúly
2010.04.26.

A túlsúlynak csak hátrányai vannak

Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sőt a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt. Dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője az összefüggésekre és a megoldásokra világít rá.

#sportolás
2010.04.20.

A női sportolók hármas szindrómája - Mi segíthet?

Anna az első iskolai évében csatlakozott az atlétikacsapathoz, és keményen dolgozott azért, hogy karcsú és erős sprinter válhasson belőle. Amikor az edzője azt tanácsolta neki, hogy egy kis súly leadásával sokat javíthatna a teljesítményén, azonnal elkezdte számolni a kalóriákat, és megnövelte az edzései időtartamát. Túlságosan elfoglalt volt a gyakorlással és a diétával ahhoz, hogy észrevegye menstruációja kimaradozását. Jobban foglalkoztatta a bokájában lévő repedés ami lelassította őt.

#videó játék
2009.12.23.

A Wii játékok energiaigénye

A Wii játékok közben annyi kalóriát égethetsz, mint egy kiadós séta során. Kutatások kimutatták, hogy egyes videó játékok olyan energia ráfordítást igényelnek, mint a mérsékelt intenzitású testmozgások.