Testi problémák, kórokozók

#Testi problémák #kórokozók

57 db cikk a témában

#húgyúti fertőzés
2014.05.25.

Gyakori húgyúti fertőzések fiúknál

A húgyúti fertőzések igen kellemetlen tünetekkel járhatnak. Jellemző lehet a csípő vizelet, a sürgető vizelési inger, a hólyagtáji fájdalom, az az érzés, mikor vizelés után úgy érzed, hogy nem ürült ki teljesen a hólyagod. A húgyúti fertőzések fiúknál viszonylag ritkán fordulnak elő, ezért ha visszatérő húgyúti fertőzést tapasztalsz, akkor alapos kivizsgálás szükséges.

#bőr
2014.05.19.

Milyen ápolást igényel a zsíros bőr?

Kamaszkorban a legjellemzőbb, de sokan felnőttként is küzdenek a fokozott faggyúműködés miatt csillogó, olajos hatású bőr okozta kellemetlen tünetekkel. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa szerint mégis kevesen kérnek szakértő segítséget, az otthoni kezelés pedig gyakran csak tovább ront a problémás bőr állapotán.

#fog
2014.05.12.

5 tévhit a fogágy betegségeiről

Sokan nem tudják, de a fogágyat, az ínyt érintő betegségekkel egy specialista foglalkozik: a parodontológus. Dr. Bajusz Örs, az Oxygen Fogászat parodontológusa a fogággyal kapcsolatos tévhitekről beszélt.

#fül
2014.05.12.

Fáj a füled? Az ok lehet hallójárat-gyulladás

Strandolás, úszás közben sokan tapasztalhatják, hogy fáj a fülük, a fülkagylójuk és mintha beszűkült volna a hallójáratuk. Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész szerint a hallójárat-gyulladást gyakran az uszodákban, medencékben „szedjük össze”.

#korpás fejbőr
2014.03.06.

Hajhullást bőratka is okozhat

Tavasszal a fésülködés és hajmosás során elvesztett hajszálak mennyisége ijesztően megszaporodhat.

#nyirokcsomó
2014.02.09.

Csomó a nyakamnál - Mononukleózis okozza?

"Áprilisban észrevettem egy kis csomót a nyakamnál, akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Nemrégiben a lábamnál, a hajlatban is észrevettem egy ilyen kis csomót. Mitől lehet ez? Augusztusban mononukleózisom volt, okozhatta ez?" A szakértő válaszol.

#fog
2014.01.30.

Az ínygyulladás komoly következményekkel járhat

Fogmosás, szájápolás és rendszeres fogorvosi vizit – kutatások szerint a fogak és az íny egészségének megőrzése az ereknek is jót tesz. Dr. Záborszky András, az Oxygen Fogászat fogorvosa az összefüggésekről beszélt.

#bőr
2013.10.24.

Hogyan hidratáld a bőrödet?

Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Hogyan őrizhetjük meg a bőr rugalmasságát?

#pattanás
2013.08.23.

Pattanás kisokos

Okozhatnak-e a gyorsételek pattanást? A zsíros haj napi mosásával megelőzheted a pattanásokat? A fiúknál vagy a lányoknál súlyosabbak a pattanások?

#vegyszer
2013.04.02.

Pattanásos bőr: a leggyakoribb kérdések

A pattanások a leggyakoribb bőrbetegségek közé tartoznak, amelyekről egy generációval ezelőtt úgy gondolták, a zsíros ételek és az édességek fogyasztása miatt keletkeznek, de ma már a szakértők tudása nagyobb a pattanások forrása és kezelése tekintetében.

#kézmosás
2011.11.04.

A kézmosási szokások a körülményektől függenek

A megfelelő minőségű higiéniai felszerelések javítják csak érdemben a kézmosási szokásokat, hajlandóságot − derül ki a svájci CWS-boco magyarországi felméréséből. A vizsgálat első háromnegyed éve alatt a kézmosás, a szappan és törölközőhasználat gyakorisága nagymértékben nőtt az hazai iskolákban a kontrolintézményhez képest.

#gonorrhea
2011.02.02.

Védekezz, mert új szuperbaktérium van a láthatáron!

Lehet, hogy úton van egy újabb aggasztó szuperkórokozó - a gonorrhea gyógyíthatatlan változata. A betegség, amit valaha könnyedén elpusztítottak egy penicillin injekcióval, egyre inkább ellenállóvá válik a gyógyszerekkel szemben.