Testi problémák, kórokozók

#Testi problémák #kórokozók

57 db cikk a témában

#bőr
2016.08.20.

A kén jótékony hatásai bőrproblémák esetén

A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, haj, bőr, csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

#hőség
2016.06.25.

4 ok, ami miatt szagos lesz a verejték

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgása hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés azonban igen kellemetlen lehet, sőt, egyes betegségek is okozhatnak ilyen tünetet. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyása az okokról és a megoldási lehetőségekről beszélt.

#száj
2016.01.20.

Rossz szájszaggal küzdesz? Mandulakő is okozhatja!

Kövek több ponton is kialakulhatnak a szervezetben. A vese- és epekő mellett a mandulákban is létrejöhetnek kemény, olykor fájdalmas képződmények. Jelenlétükre a kellemetlen lehelet is felhívhatja a figyelmet.

#szemölcs
2015.11.11.

Szemölcsök: hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

Fiatalokon és felnőtteken is jelentkezhet, a pattanások után a második leggyakoribb bőrprobléma. Többféle típust különböztetünk meg, köztük is legismertebb a közönséges szemölcs, a verruca vulgaris.

#érdekességek
2015.01.31.

16 szokatlan tény az emberi testről

Az emberek gyakran mondják, hogy úgy ismerik magukat, mint a tenyerüket. De valójában mennyit tudsz a saját testedről? Itt van 16 érdekesség, ami talán meglep majd.

#pap-teszt
2014.12.11.

Pap-teszt: vizsgálat a méhnyakrák kiszűrésére

A nőgyógyászati szűrővizsgálaton a hüvely és a méhnyak sejtjeiből vett mintát a Pap-teszt segítségével azonosítják. A vizsgálattal korai stádiumban kimutathatók a rákos elváltozások.

#fertőzés
2014.11.22.

Intim fertőzés? Tégy ellene!

Kellemetlenek, sokszor kínosak lehetnek az intim fertőzések, amelyek egy részének okát és kezelését dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szakembere világította meg.

#pattanás
2014.10.25.

Pattanáskezelés a konyhából

Amikor egy csúnya pattanás éktelenkedik az arcodon, kétségbeesés helyett alkalmazz a konyhában is megtalálható dolgokat pattanás hatékony kezelésére. Az általunk ajánlott termékek olcsók, könnyen beszerezhetők és alig, vagy egyáltalán nem igényelnek előkészületet. Annak érdekében, hogy az arcod tiszta és friss maradjon, használd az alábbi háztartási cikkeket!

#bőr
2014.09.18.

3 bőrbetegség, amit súlyosbít a stressz

Amerikai kutatók egereknél bizonyították, hogy az akut stressz javít, a krónikus stressz ront a bőrbetegségek állapotán. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza szerint az embereknél is hatással van a lelkiállapot a bőrre.

#fog
2014.08.25.

Összefügg az ínygyulladás és a cukorbetegség?

Egy kutatás szerint a jövőben ugyanazzal a módszerrel lehet majd kezelni a fogágy-betegséget 2-es típusú cukorbetegséget. Dr. Kozák Lili, az Oxygen Fogászat fogszakorvosa a már most elérhető kezelési lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

#fogamzásgátlás
2014.07.10.

Voltál már idén nőgyógyásznál? Tedd meg most!

A szűrések, így például a nőgyógyászati szűrés akár életet is menthet, de legalábbis megkönnyítheti a kezelést, illetve szerencsés esetben meggyőződhetünk arról, hogy minden rendben van. Dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat nőgyógyász főorvosa összegezte a legfontosabb vizsgálatokat.

#bőr
2014.07.06.

A nyári bőrbetegségek kezelhetők

Bizonyos bőrbetegségek gyakrabban jelentkezhetnek nyáron, főként azért, mert az izzadás provokálja azokat, vagy a vízben fertőződhetünk meg velük. Dr.Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológus a szemölcs, a gomba és a melegkiütés fajtáiról, kezeléséről beszélt.

#fertőzés
2014.06.25.

A húgyúti fertőzések tünetei

A húgyúti fertőzés igen gyakori egészségügyi probléma, sok embert érint. Bárki elkaphatja a fertőzést, de a lányok körében gyakoribb, mint a fiúknál.

#rosacea
2014.06.24.

Természetesen a rosacea ellen

Az első tavaszi napsugarak megjelenése óta egyre több gondot okoznak a rosacea tünetei. Piros foltok, makacs bőrpír, gennyes pattanások sújtják azokat, akik ebben a bőrbetegségben szenvednek. Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa olyan komplex megoldást kínál, amelynek segítségével a rosacea tartósan kezelhető.