#Testi problémák #izom

35 db cikk a témában

#futás
2015.05.23.

Vigyázz a térded egészségére!

A futás és a kocogás formában tart, és kikapcsol. Mégis, megfelelő bemelegítés és hirtelen terhelés következtében a térdízület könnyen megsérülhet. Hogyan védd a térded és az ízületeidet?

#sovány
2015.04.01.

Túl sovány vagy?

Noha a vékony lányokat nagyon sokan irigylik az alakjukért, azoknak, akik túl soványak, s képtelenek hízni, ez az állapot legalább olyan lelki fájdalmat jelent, mint amivel a túlsúlyos tinik küzdenek.

#kardio edzés
2015.03.18.

A kardio edzés az agyunkat is megtornáztatja

Komoly és kemény edzések után bomba alakod lehet, ezt ma már szinte mindenki tudja a kardio edzésekről. Azonban mostani kutatások kimutatták, hogy nem csak a testnek tesz jót ez a fajta edzés, hanem az agyunkat is kellőképpen megtornáztatja. Itt az idő, hogy megtanuljuk kihasználni a kardio egész testre vonatkozó jótékony hatásait.

#túledzettség
2015.02.02.

A túledzettség hatása szervezetünkre

Ha egyszer túledzed magad, annak nem lesz semmilyen káros következménye. Tested folyamatos túlterhelése azonban káros, hiszen sérülésekhez vagy megbetegedéshez vezethet.

#bőr
2014.10.27.

Hogyan nyerd vissza a bőröd rugalmasságát fogyás után?

Sokféle módszer létezik arra, hogy újra rugalmassá varázsold a bőrödet. A megereszkedett bőr általában hirtelen fogyás vagy terhesség eredményeként szokott jelentkezni. Hogyan nyerheted vissza a bőröd rugalmasságát, hogy megint olyan csodásnak és egészségesnek érezhesd magad, amilyen vagy?

#sport
2014.04.24.

Sportorvosi vizsgálat: Mire számíthatsz?

Versenyezni — néhány sportág kivételével — kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése.

#zsibbad
2014.04.16.

Miért zsibbadnak az ujjaim?

Viszonylag gyakori, a lakosság 5-8 százalékánál fordul elő az ujjak zsibbadásával, elfehéredésével járó betegség, mely jelentkezhet önállóan, vagy egyéb kórképek kísérő tüneteként.

#antioxidáns
2014.03.24.

Antioxidánsok: nagy mennyiségben árthatnak az izmainknak

A C- és E-vitamin fogyasztása előnyére válik szervezetünknek, egészen addig, amíg túlzásba nem visszük a bevitelt. Onnantól kezdve ugyanis vérünk oxigénszállítását akadályozzák, s az egésznek izmaink isszák meg a levét.

#gerinc
2013.11.03.

Kamaszkori gerincproblémák

A gerincoszlop élettani görbületei fontosak, így a gerinc rugalmasabb és egyenletesen viseli a test terheit. A megfelelő erősségű törzsizomzat elengedhetetlen ahhoz, hogy a testtartás jó legyen.

#izom
2013.07.11.

Kiderítették az izomerő valódi eredetét

Kiderítették a hatalmas izmok mögött rejlő erő valódi eredetét és működését amerikai tudósok. A felfedezés nemcsak a testépítőknek, hanem a kardiológusoknak is hasznára lehet.

#hasizom
2012.09.02.

Hasizom és testsúly

"16 és fél éves fiú vagyok, 173 cm magas és 53 kg. Lenne kettő kérdésem. 1.: A hasizmom úgy helyezkedik el, hogy a jobb oldali 3 hasizom kocka lejjebb van csúszva, mint a másik 3 az ellentétes oldalon. Arra vagyok kíváncsi , hogy ezt elnövöm vagy így marad? A másik, hogy hízhatok-e még? Mert aggaszt, hogy csak 53 kg vagyok." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#test
2012.03.02.

Az emberi testről nyílt kiállítás

Szervezetünk felépítését, működését segít megismerni Az emberi test (The Human Body) című kiállítás, amely péntektől három hónapon át lesz látható a főváros szívében, a Budapesti Értéktőzsde volt épületében - hangzott el a tárlat csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján.

#legging
2011.05.05.

Miért kövérít a leggings?

Lehet, hogy elfelejtettél szőrteleníteni, de az is lehet, hogy csak „kövér-vagyok” napod van: a leggings minden ilyen árulkodó jelet elrejt. Ám a leggingsben bízó nők seregének hatalmas sokkot tartogatunk – érdemes lehámozni a nyárra!