grapefruit
#Testi problémák

Mit kell tudni a grapefruitmag kivonatról?

2023.12.28.
1 perces olvasási idő

A grapefruitmag kivonat a grapefruit magjából és pépjéből készül. A kivonatot ledarálják, majd glicerinnel egyesítik. A grapefruitmag kivonatot (GFSE) nem szabad összetéveszteni a grapefruitmag-olajjal vagy a szőlőmag-kivonattal (GSE).

A kivonat antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, számos egészségügyi előnye lehet.

Mit mond a kutatás a grapefruitmag kivonatról?

A grapefruitmag-kiegészítőket mindig egyénre szabottan kell alkalmazni, ezért érdemes kikérni dietetikus, gyógyszerész vagy háziorvos tanácsát. Egyetlen kiegészítő sem szolgál betegségek kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.

A grapefruitmag kivonat hatásos lehet gombás vagy bakteriális fertőzések ellen, mivel antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik. Segítheti a szervezet védekezését a káros hatású szabadgyökökkel szemben és erősíti az immunrendszert, továbbá segítheti a gyomor- és bélrendszer mikrobiológiai egyensúlyának fenntartását, illetve csökkentheti az ekcéma fellángolásait.

A grapefruitmag kivonat forrásai

A grapefruitmag-kiegészítők folyékony koncentrátumok, tabletták és kapszulák formájában kaphatók. A GFSE-t azonban megtalálhatod szájvízben, cseppekben és egyéb testápolási termékekben is.

Fontos, hogy mindig tájékozódj, hogy hasznos lehet-e számodra ezen kiegészítő használata. Sose használj már lejárt vagy fura szagú, állagú terméket, ezért mindig ellenőrizd a lejárati dátumot használat előtt.

(KamaszPanasz - verywellhealth.com)