Testi problémák, kórokozók

#Testi problémák #kórokozók

58 db cikk a témában

Húgyúti fertőzések: házi módszerekkel a kínzó tünetek ellen
#panasz
2023.12.04.

Húgyúti fertőzések: házi módszerekkel a kínzó tünetek ellen

A húgyhólyag- vagy húgyúti fertőzés olyan kóros állapot, amikor a baktériumok a húgyúti szerveket (vese, húgyhólyag és húgycső) érintik. Enyhébb tünetek esetén még segíthetnek a házi módszerek, azonban fontos tudni, hogy komoly szövődménnyel is járhatnak a húgyúti fertőzések, ezért nem szabad halogatni az orvos felkeresését!

Az igazság a vizeletről
#vizelet
2023.11.27.

Az igazság a vizeletről

A vizelet nem az a dolog, amiről az emberek beszélgetnek. Sőt, általában éppen csak egy pillantást vetnek rá, mikor lehúzzák a vécén. Pedig a vizelet változása (színe, szaga és összetétele) a testben végbemenő fontos változásokra utal. Megmutathatja, hogy mit ettél, mennyit ittál, milyen betegséged lehet.

Neked milyen a személyes higiéniád? Minden pontot betartasz?
#higiénia
2023.11.22.

Neked milyen a személyes higiéniád? Minden pontot betartasz?

Fontos, hogy a tested tiszta és egészséges maradjon, főleg a pubertás alatt. Ezalatt a tested fokozottabban izzadni kezd, a bőröd és a hajad zsírosabbá válhat, valamint a szőrszálak új helyeken kezdenek nőni. Te mindent tudsz a megfelelő higiéniáról?

Miért ne ágyazz be?
#beágyazás
2023.11.12.

Miért ne ágyazz be?

A legtöbb ember úgy nő fel, hogy a szülei minden reggel figyelmeztetik arra, hogy ágyazzon be, de ahogy látszik, ebben tévedtek.

Kiknek érdemes parabénmentes termékeket választaniuk?
#parabénmentesség
2023.10.01.

Kiknek érdemes parabénmentes termékeket választaniuk?

Élelmiszerekben, kozmetikai termékekben nap mint nap találkozhatunk a parabénekkel, amelyek engedélyezett és általánosságban nyugodtan alkalmazható, ám a különösen érzékeny bőrűek és az allergiára hajlamos személyek számára sokszor irritatív hatású adalékanyagok. Számukra ajánlhatóak a parabénmentes termékek.

Bőrápolás ősszel
#bőr
2023.09.21.

Bőrápolás ősszel

A bőr típusonként, életkoronként és évszakonként is eltérő gondoskodást igényel. A hűvösebb időjárásra történő felkészülés jegyében Peterman Krisztina, kozmetikus a mélyhámlasztás jótékony hatásait ismertette.

Házi praktikák körömgomba ellen
#szemölcs
2023.08.12.

Házi praktikák körömgomba ellen

A körömgomba sok gondot okozhat, főleg a nyári hónapokban, hiszen a látvány és az érzés sem túl kellemes. Létezik néhány otthoni fortély, amivel elősegítheted a gyógyulást. Azonban nem érdemes a végsőkig halogatni az orvosi vizsgálatot sem: ha nem javul a helyzet, időben fordulj szakemberhez!

Milyen veszélyek leselkednek a tinikre világszerte?
#tini
2023.03.23.

Milyen veszélyek leselkednek a tinikre világszerte?

A serdülők és a fiatal felnőttek túlélési esélyei eltérőek az egész világon. 2020-ban a 10–24 év közöttiek halálozási valószínűsége a szubszaharai Afrikában, Óceániában (Ausztrália és Új-Zéland kivételével), Észak-Afrikában és Ázsia déli részén volt a legmagasabb. Az átlagos globális valószínűsége annak, hogy egy 10 éves gyermek 24 éves kora előtt hal meg, hatszor nagyobb volt a szubszaharai Afrikában, mint Észak-Amerikában és Európában. Miért van mindez?

Az orrvérzés okai
#orrvérzés
2023.03.20.

Az orrvérzés okai

Orrvérzés. Látványos és igencsak ijesztő tünet, de szerencsére az esetek jelentős hányadában nem jelez semmilyen komoly bajt.

Húgyúti fertőzés - Miért tér vissza?
#húgyúti fertőzés
2023.01.03.

Húgyúti fertőzés - Miért tér vissza?

A húgyúti fertőzések a leggyakoribb panaszok közé tartoznak, ráadásul sok esetben keresik fel a betegek azzal a háziorvost, nőgyógyászt vagy urológust, hogy visszatérő fertőzésük van, amitől nem tudnak megszabadulni. Hogyan lehetséges ez?

Mik azok a biomarkerek?
#biomarker
2022.12.21.

Mik azok a biomarkerek?

Ha beteg vagy - természetes, hogy szeretnél minél hamarabb meggyógyulni, a neked legmegfelelőbb terápiát időben megkapni.

10 dolog, amit soha ne használj közösen másokkal
#baktérium
2022.09.26.

10 dolog, amit soha ne használj közösen másokkal

Előfordul, hogy olykor megosztjuk másokkal a személyes holmijainkat, ám néhány szabályt ebben az esetben is be kell tartani. Ha nem vagy elég elővigyázatos, könnyen kellemetlen következményekkel szembesülhetsz.

Kezedben az egészséged
#kéz
2022.07.23.

Kezedben az egészséged

Kezeink nap, mint nap óriási igénybevételnek vannak kitéve. A reggeli ágyazástól kezdve a zuhanyzáson át az evésig, utazás közben, a napi gépelésben, egyszóval mindenben kulcsszerepük van. Gondoltad volna, hogy még az egészséged megőrzésében is segíthetnek?

#védőoltás
2021.11.16.

5 tipp az oltások átvészeléséhez

Ideges vagy az oltások előtt? Nem vagy egyedül. Rengeteg ember retteg az oltásoktól, mert leírhatatlanul félnek a tűktől. Szóval ha legközelebb arra kér egy orvos, hogy tűrd fel a felsőd ujját, próbáld ki az alábbi tippeket.