izzadás
#Testi problémák

Utálnak, mert izzadok - A szakértő válaszol

2017.07.30.
1 perces olvasási idő

Olyan dolog miatt utálnak az osztálytársaim, amiről sajnos nem tehetek... Izzadós vagyok és emiatt a testszagom is kellemetlen, pedig rendszeresen tisztálkodom (naponta 3 zuhanyzás), és sajnos továbbra is hallom a hátam mögött a gúnyolódásokat. Mit tehetnék? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Levélíró!

Biztosan nem könnyű a helyzeted, remélem, tudok segíteni. A zuhanyzás jó ötlet, akár naponta többször is, ahogy te csinálod. Nem írtad, hogy csak a hónaljad izzad, vagy másutt is.

Használj izzadásgátló dezodort, ami akadályozza a testszag kialakulását. Az izzadság maga szagtalan, a baktériumok bomlástermékeitől válik kellemetlen szagúvá. Esetleg segíthet hintőpor is, ami a keletkezett izzadságot megköti. Emellett figyelj oda, hogy ne hordj műszálas holmikat, amikben szinte befülled a tested. A pamut fehérneműk, ruhaneműk jól szellőznek és az izzadságot is felszívják.

Ha nem sikerül eredményt elérned, keress fel bőrgyógyászt, ő tud speciális készítményeket is javasolni neked, amivel kordában tartható a nagyobb mértékű izzadás is.

Ne aggódj, hamarosan megszűnik a problémád, a többiekkel pedig ne törődj!

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)