pattanás
#Testi problémák

Pattanások és kezelésük

2015.10.17.
1 perces olvasási idő

A pattanások a kamaszkor velejárói. Vannak, akiknek jobban meggyűlik a baja velük, míg a szerencséseknek alig jut belőlük. Akár így, akár úgy, kezelésüknél nem árt néhány szabályt betartani.

A pattanások és a zsíros bőr sajnos a pubertáskorral járnak, de a jó hír az, hogy múlandóak. Persze az utcán látni 30 éves kamaszokat is, ugyanis vannak, akik sosem „nőnek” ki belőle. A pattanás egyeseknek az egész arcát elborítja, de vannak olyanok is, akiknek csak néhány jutott belőle. A legszerencsésebbek azok, akiknek egyáltalán nem kell velük küszködniük.

Hogyan lehet kezelni?

A pattanásos bőr kezelésénél nagyon fontos a megfelelő arcápolás. Nem kell naponta többször megmosni az arcunkat szappanos vízzel, de koszos kézzel se kezdjük el nyomkodni a pattanásokat! Ugyanis ezek hatására a bőr begyulladhat, és a faggyútermelés csak fokozódik.

Alaposan tisztítsuk meg az arcunkat, majd finoman vigyünk fel a bőrre a pattanás elleni szert! Ha a készítmény, amit próbáltál nem használ, akkor próbálj meg egy másikat, de a legjobb megoldás, ha szakorvoshoz fordulsz. A bőrgyógyász tudni fogja, hogy mi a te bőrtípusodnak megfelelő kezelés.

A kozmetikus által végzett szakszerű arctisztításnak, és a helyi kezelésnek nagyon jó eredményei vannak. A tünetek előbb-utóbb megszűnnek. Hidd el, nem az a ciki, ha fiúként kozmetikushoz mész a bőrproblémáddal, hanem az, ha elhanyagolod a külsődet.

Megfelelő étkezéssel, a bevitt vitaminok és ásványi anyagok egyensúlyban tartásával szintén nagyban elősegítheted bőröd egészségét.

(SZ.D.L.)