arc
#Testi problémák

Arcod a tükröd

2009.10.19.
1 perces olvasási idő

Egyszer a tévében hallottunk egy mondást: „Fiatalon úgy nézel ki, ahogy az Isten megteremtett, idősebb korodban pedig úgy, ahogy fiatalon tervezted”. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy mindenki hozott anyagból dolgozik, magyarán: nagyon fontos mit örökölsz, és csak az alapján tudsz Te is beavatkozni. Bőrtípusodat is öröklöd. Lássuk mit is!

A normál bőrűek a legszerencsésebbek. Gyönyörű pofika, bársonyos tapintás, soha egyetlen pattanást sem látsz rajtuk.

A zsíros bőrtípus dominánsan öröklődik, és talán a legtöbb keserűséget okozza, bár az öröm az ürömben: az ilyen bőrtípussal rendelkezőknél később kezdődik a ráncosodás. A zsíros bőr általában serdülőkor után alakul ki a hormonális változás hatására, ilyenkor a bőr zsíros tapintású lesz, fénylik, pattanások keletkeznek rajta.arc

A száraz bőr gyakran viszket, feszül, itt-ott még hámlik is. Pattanások csak hébe-hóba jelennek meg rajta, de érzékeny az irritációra. Van egy rossz hírünk: ez a bőrtípus hajlamos a legjobban az idő előtti öregedésre, a korai ráncosodásra. Ha fel akarod venni a kesztyűt a ráncok ellen, nagyon komolyan kell venned a megelőzést!

Sajnos egyre többen panaszkodnak rá, hogy érzékeny a bőrük. A levegőszennyezettség, a rengeteg vegyszer, amiről sokszor nem is tudjuk, hogy magunkra kenjük vagy esetleg meg is esszük, mind kiválthatja ezt a problémát. Ez a bőr könnyen mutat allergiás reakciót, könnyen kipirosodik, a kozmetikumok, illatszerek is irritálják. A szélsőséges időjárás, a csípős hideg, szél vagy az égető, forró napsütés csak fokozza a tüneteket.

A kombinált bőr a leggyakoribb bőrtípus. A homlok, az orr és az áll, szóval az arc középső része zsírosabb, míg a többi terület száraz vagy normál típusú.

Kapcsolódó címkék

bőr