Táplálkozás, tej

#Táplálkozás #tej

29 db cikk a témában

Hasznos tudnivalók a kalciumról
#kalcium
2024.03.19.

Hasznos tudnivalók a kalciumról

Gyermekként biztosan sokat hallottad azt a mondatot a szüleidtől, hogy „idd meg a tejet”. Nem véletlenül: tele van kalciummal, ami az erős csontok és fogak felépítéséhez szükséges. Emellett segít fenntartani a normál szívritmust, az izmok működését. Az alacsony kalciumszint memóriazavart, depressziót, viselkedésbeli változásokat is okozhat.

Az ételallergia és tünetei
#allergia
2024.02.13.

Az ételallergia és tünetei

Bár sok ember rosszul bír bizonyos ételeket, a valódi ételallergia (amely akár halálos is lehet) nem olyan gyakori, mint ahogy azt gondolnánk. Sokaknak van viszont intoleranciája bizonyos ételek iránt, amely kellemetlen tünetek kialakulását jelenti az adott étel fogyasztása után.

Mit egyen, aki laktózintoleranciában szenved?
#étrend
2023.12.05.

Mit egyen, aki laktózintoleranciában szenved?

A tej és a belőle készült tejtermékek alapvető élelmiszernek számítanak, rendszeres fogyasztásuk nemcsak az étrended színesítése miatt fontos, hanem az egészséged megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében is.

Ételallergiával vendégségben
#ételallergia
2023.08.14.

Ételallergiával vendégségben

Őszintén, ki nem imádja a finom ebéd- és vacsorameghívásokat? Ám nehézséget okozhat, ha allergiás vagy valamilyen élelmiszerre - ebben az esetben a vendégségben enni sokkal inkább frusztráló lehet, mint szórakoztató.

Tej és tejtermékek: Miből és mennyit fogyasszunk?
#laktóz
2021.09.19.

Tej és tejtermékek: Miből és mennyit fogyasszunk?

Szükség van arra, hogy rendszeresen fogyasszunk tejet és tejtermékeket? Mikor károsak a tejtermékek a szerveztünk számára? Cikkünkben összegyűjtöttük a tejjel kapcsolatos legfontosabb tényeket.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál
#tej
2021.06.28.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál

Azok, akik nem isznak tejet, ám valamilyen formában mégis pótolni szeretnék azt, valószínűleg találkoztak már a mandulaitallal. Akár vegetáriánus, akár tejérzékeny vagy, a mandulaital remek, egészséges választási lehetőség.

#diéta
2017.03.23.

9 tény, amit nem tudtál a tejről

A tej - legyen az tehéntej, szójatej vagy akár mandulatej - nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Rengeteg kalciumot tartalmaz egyetlen pohárnyi belőle, emellett a tehéntej isteni proteinforrás is. Íme, 9 dolog, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a tejről.

#okostányér
2016.06.02.

Mit és hogyan együnk? Ebben segít az Okostányér

Az egészséges táplálkozás nem ördöngösség, és számos út vezet a megfelelő megoldáshoz. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. Ehelyett a különböző élelmiszerek rugalmas kombinációjával válik kézzelfoghatóvá a hétköznapok szintjén az egyéni igények, preferenciák, kulturális hagyományok figyelembevételével az egészséges táplálkozás.

#tej
2016.06.01.

Tejjel vagy nélküle? Mit mondanak a szakemberek?

Az utóbbi hetek egyik legtöbbet említett élelmiszere a tej. Azt még nem tudhatjuk, emelkedik-e majd a fogyasztása, ha majd kisebb adó terheli, de számos pozitív tulajdonsága miatt érdemes lenne gyakrabban a kosarunkba tenni. A tej világnapja kapcsán néztük meg, miért hasznos számunkra.

#alvás
2016.02.17.

A jó alváshoz a gyomron át vezet az út?

Bizonyos ételek segíthetik, vagy gátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus az elalvást segítő táplálkozási szokásokról beszélt.

Mely ételek okozhatnak hasmenést?
#hasmenés
2015.09.23.

Mely ételek okozhatnak hasmenést?

Érezted már úgy, hogy étkezés után egyből ki kell menned a mosdóba? Nem tudtad, hogy mitől lehet? Mi most eláruljuk neked.

#tej
2015.09.17.

Így készíthetsz laktózmentes tejet otthon

Egyre többen mondanak le a tehéntejről allergia miatt, és bár a tej alternatívái, mint a szója-, kókusz- és a mandulatej drágábbak, mégis megérik az árukat, hiszen finomak és táplálóak. Azonban sokkal olcsóbb, ha ezeket otthon, saját magad készíted el. Hidd el, nem is olyan bonyolult.

#ital
2015.05.19.

Mit igyál és mit ne, ha diétázol?

Sokszor halljuk azt, hogy milyen ételeket érdemes enni fogyókúra alatt. De mi a helyzet az italokkal? Nem figyelünk rájuk eléggé, pedig sok plusz kalóriát és zsírt vihetünk be velük a szervezetünkbe.

#diéta
2015.04.29.

Fehérje diéta

Miért kezdj el magas fehérjetartalmú diétát? Az elsődleges cél a súlyvesztés. A protein tartalmú ételek fogyasztása általában kevesebb szénhidrát bevitelével is jár. Egy általános diétában a napi kalóriák 10-15%-a protein, míg ebben a diétában ez a szám akár 30-50% is lehet.

#protein
2015.03.27.

A jó öreg protein

A fehérje segíthet a nem kívánt kilók leadásában, valamint abban is, hogy a gyomrodat teletömd. De fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és megfelelő fajta proteint fogyaszd, hogy egészségügyileg is profitálj belőle.