Táplálkozás, diéta

#Táplálkozás #diéta

108 db cikk a témában

Fogyókúrás ételek
#fogyókúra
2022.07.06.

Fogyókúrás ételek

Bizony nincs egyszerű dolga a fogyni vágyónak vagy csak a változatos étrendet keresőnek a mai rohanó világban. A rendszeres testmozgás mellett nem árt odafigyelni arra, hogy mit is eszünk és mennyit, és hogyan van az adott étel elkészítve.

Mi az a jojó effektus?
#jojó effektus
2022.02.11.

Mi az a jojó effektus?

A néhány hetes sanyargató diéta befejezése után rövidesen visszatérnek a leadott kilók? Sőt, a mérleg többet mutat, mint a diéta kezdete előtt? Vajon mitől alakulhat ki a jojó effektus, és mit tehetsz azért, hogy elkerüld? Milyen veszélyeket rejthet magában a jojó effektus?

Gluténmentes diéta: otthoni étkezés vs. étterem
#gluténmentes
2021.12.08.

Gluténmentes diéta: otthoni étkezés vs. étterem

Két fő módja van az otthoni gluténmentes étkezésnek. Sok család teljesen glutén-mentessé varázsolja konyháját, minden gluténtartalmú ételt mellőz, fertőtleníti, vagy teljesen felújítja, esetleg kiselejtezi konyhai felszerelését.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál
#tej
2021.06.28.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál

Azok, akik nem isznak tejet, ám valamilyen formában mégis pótolni szeretnék azt, valószínűleg találkoztak már a mandulaitallal. Akár vegetáriánus, akár tejérzékeny vagy, a mandulaital remek, egészséges választási lehetőség.

#turmix
2021.04.26.

Gyors, frissítő ebéd 200 kalória alatt

Az alábbi ízletes és egészséges turmixreceptekkel gyümölcsöt, tejet, immunerősítő joghurtot és más fontos tápanyagokat is elfogyasztasz - ráadásul 200 kalóriát sem tartalmaznak, így még a diétázóknak is ideális! Hűtsd le magad ezekkel a fincsi és frissítő gyümölcspépekkel.

#fogyókúra
2020.12.29.

A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek

Hogyan fogyjak gyorsan? - ezt kérdést írják be a legtöbben az internetes keresőbe. Az viszont már jóval ritkább, hogy az egészséges fogyás keresőszavakkal próbálkozzon valaki. Dr. Katona Evelin, endokrinológus szerint a tartós fogyás titka az egészséges életmód.

#rizs
2020.10.27.

A fehér vagy a barna rizs a nyerő?

Tudtad, hogy a barna rizs nem csak egészségesebb, de előállítása környezetkímélőbb is? Mi a különbség a tápanyag tartalmukat tekintve, és hogyan érdemes elkészíteni őket?

#fogyókúra
2019.08.10.

Egyszerű fogyókúrás tippek

Beleveted magad egy igen szigorú, de csodálatos eredményekkel kecsegtető diétába. Napról-napra követed az utasításokat, melyeket próbálsz maradéktalanul betartani, miközben minden egyes kalóriát számításba veszel. Azonban rövidesen azt veszed észre, hogy sütiket eszel és egyre többet nassolsz, hoppá vége a diétázásnak. Ismerős történet, nem?

#fogyókúra
2017.12.11.

Fogyókúrás tanácsadásért is fizetik a családorvost

Az elhízást olyan súlyos és veszélyes kórképnek veszik az Egyesült Államokban, hogy a testsúlycsökkentésre vonatkozó tanácsadást a családorvosi vizit részeként fizeti a legnagyobb állami egészségbiztosító, a Medicare. A tanácsadással kapcsolatban mind az orvosnak, mind a betegnek pontos és részletes feltételeknek kell megfelelnie.

#savanyú káposzta
2017.10.05.

Savanyú káposzta: az igazi multivitamin

A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta, és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, felpörgeti az anyagcserét és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolhatja. Valóságos vitaminbomba!

#evés
2016.06.12.

Egyél lassan, könnyebben fogysz!

A bikiniszezon közeledtével sokan lehetetlennek tartják a fogyást. Emiatt sokszor a csodaszerek és az expressz megoldást kínáló eljárások felé fordulnak - pedig rosszul teszik! A kilók leadása valóban nem egyszerű feladat, viszont tudatossággal, és egy-két praktikával biztos eredményre számíthatsz. Tudtad, hogy például lassú tempójú evéssel jóval hamarabb jelentkezik a telítettség érzése?

#diéta
2016.05.23.

Nassolj zöldséget és gyümölcsöt!

Mi a leggyakoribb köret, amit eszel? Krumpli? Rizs? Tudtad, hogy ajánlott minden étkezés során friss zöldségeket is beiktatni a fogásokba? Éppen ezért a gyümölcsöknek és zöldségeknek egészséged érdekében ezentúl még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben.

#tojás
2016.04.16.

Miért érdemes tojást reggelizni?

Ha tojással indítod a napod gabonapehely helyett, csökken az étvágyad a nap folyamán - legalábbis ezt állítja egy kutatás.

#tojás
2016.03.26.

Hogyan főzhetsz tojás nélkül is finomat?

A tojásallergia az egyik leggyakoribb táplálékallergia. Jellemzően gyermekkorban alakul ki, de előfordulhat olyan eset is, amikor felnőttkorban jelentkezik. Kezelésének egyetlen módja a tojásmentes diéta. Hogyan helyettesítsd a tojást?