Táplálkozás, cukorbetegség

#Táplálkozás #cukorbetegség

21 db cikk a témában

#üdítő
2011.12.17.

A szénsavas üdítő agresszíóhoz vezet

Egy kutatás szerint azok a kamaszok, akik naponta öt doboznál több szénsavas üdítőt fogyasztanak, sokkal hajlamosabbak az agresszióra: puskákat, késeket hordanak maguknál.

#túlsúly
2011.04.13.

Az egészségtelen étkezés növeli a szívproblémák kockázatát

A túlsúlyos tinédzsereknek nincs elég friss élelmiszer, tejtermék, vagy rost az étrendjükben és sokkal nagyobb a valószínűsége, mint a normál súlyú kamaszok körében, hogy szív- vagy más egészségügyi problémájuk lesz – jelezték a legújabb kutatások.

#mértéktelen evés
2011.04.07.

A mértéktelen evés hátrányai

Sok tizenéves, akinek gondja van az iskolában, otthon a szüleivel vagy a testvérével, ahhoz, hogy, bánatát vagy szomorúságát elfojtsa, meglepő dolgokhoz fordulnak. Sokan az étel megvonását gondolják a legjobb megoldásnak, bulimia, anorexia. De vannak olyan fiatalok, akik épp a mértéktelen evésben találják meg az enyhülést.

#cukorbeteg
2011.04.01.

Az egészséges étrend alapjai cukorbetegek számára 1.

Nem létezik kifejezetten csak diabéteszesek számára kialakított diéta. Ez azonban jó hír! Ténylegesen csak ajánlás van azokról az ételekről, melyek helyes fogyasztása esetén kordában tartható a vér glükózszintje (vércukorszint), ez azonban nem csak a cukorbetegségben szenvedőknek jó, hanem bárki másnak is.