hús
#Táplálkozás

Undorodom a hústól! - a Szakértő válaszol

2014.05.09.
1 perces olvasási idő

Egy ideje nem eszem húst, mert az egyik ebédnél valamiért nagyon rosszul esett, azóta nem is bírok ránézni. Nem undorodom tőle, csak akkor, ha arra gondolok, hogy belevághatok vagy beleharaphatok az inakba...

Korábban nem volt ilyen problémám, imádtam a húst! Mostanában sokat álmodok arról, hogy húst eszem, és emiatt nagyon nagy bűntudatom van! Szorongva kelek fel, alig tudnak kirángatni az ágyból reggelente, mert sírógörcs kerülget, amit nehéz eltitkolni anyáék elől.húsevés

Mikor reggel felkelek, sokat töprengek azon, hogy vajon csak álmomban haraptam bele abba a húsba, vagy tényleg megtettem... Nehezen tudom eldönteni, hogy valóság volt-e vagy sem! Nem jó ez így! Miért félek a hústól?

Kedves Levélíró!

Szerintem gondold át, hogy milyen érzéseid, gondolataid vannak mostanában a hússal kapcsolatban. Érdemes lenne azt is átgondolnod, hogy annál a bizonyos ebédnél mi történhetett, amiért rosszul esett.

Írod, hogy bűntudatod van. Az is fontos információ lehet számodra, hogy ez a bűntudat vajon konkrétan mihez kapcsolódik. Írd le magadnak az ezzel kapcsolatos gondolataidat, hogy kicsit te is tisztábban lásd a helyzetet, és esetleg oldódjon ezáltal is a szorongásod.

Úgy tűnik, valamiért fokozottabb szorongás kapcsolódik most a húsevéshez a te gondolat- és érzésvilágodban. Azt javaslom, ha ez továbbra is ilyen komoly szorongást jelent a számodra, fordulj személyesen pszichológushoz, hogy együtt megfejtsétek az okát, és feloldjátok!

Minden jót!

Pyreschitz Anna, pszichológus