Táplálkozás, fehérje

#Táplálkozás #fehérje

35 db cikk a témában

Minden, amit a protein shake-ről tudnod kell
#protein
2023.10.18.

Minden, amit a protein shake-ről tudnod kell

A fehérjeturmix, vagyis protein shake kényelmes módja annak, hogy extra fehérjét vigyél be a szervezetedbe. Noha ezek a turmixok bizonyos emberek számára fontos étrend-kiegészítők lehetnek, magas cukrot és káros vegyi anyagokat is tartalmazhatnak, ezért nem mindenki számára hasznosak.

Hogyan szerezzünk sok fehérjét vegánként
#vega
2023.07.13.

Hogyan szerezzünk sok fehérjét vegánként

És nem, nem kell hozzá naponta egy tömb tofut megenned! Egyszer minden vegántól megkérdezik, hogy mit tesz a fehérje érdekében. Ez az élet egyik törvénye, ugyanolyan elkerülhetetlen, mint az óraátállítás vagy az adózás.

Mennyi a napi fehérjeszükségletünk?
#fehérje
2023.04.05.

Mennyi a napi fehérjeszükségletünk?

A fehérje (protein) nagyon fontos az emberi szervezet számára. Általa tud működni a tested. Fontos, hogy az étrended szerves részét képezze, de ne vidd túlzásba! A legtöbb ember túl sok fehérjét fogyaszt, de vannak, akik nem fogyasztanak elegendő proteint. Meg kell találni az arany középutat!

Ilyen az egészséges reggeli
#egészséges reggeli
2023.02.17.

Ilyen az egészséges reggeli

Reggelizz úgy, mint egy király! - tartja az ismert mondás. Nem véletlenül, hiszen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy jó reggeli az alapja az egész napnak. Az étrend elmaradhatatlan étkezése, de vajon mi tartozik az egészséges reggelihez és mi nem?

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál
#tej
2021.06.28.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál

Azok, akik nem isznak tejet, ám valamilyen formában mégis pótolni szeretnék azt, valószínűleg találkoztak már a mandulaitallal. Akár vegetáriánus, akár tejérzékeny vagy, a mandulaital remek, egészséges választási lehetőség.

#étel
2021.01.23.

Ételek télire

Nyakunkon a tél: fagyos szelek pirítják az arcodat, dermedtté teszik az ujjaidat, a hó és a jég balesetveszélyessé teszi a mindennapjaidat. Vacognak a fogaid a hidegtől - alig várod, hogy meleg helyre érj, és magad mögött tudhasd a zimankót. A hideg idő kihívást jelent a te szervezeted számára is, hiszen egy időben kell megküzdenie az extrém hőingadozásokkal, az immunrendszeredet gyengítő és támadó tényezőkkel, a mozgáshiány miatti energia többlettel, és a vitaminhiánnyal. Mit tehetsz, hogy egészségesen átvészeld ezt az időszakot?

#fogyókúra
2016.11.02.

Ételek, melyekkel könnyebben fogyhatsz

Már több fogyókúrás módszert is kipróbáltál, teljesen hatástalanul? Szeretsz nassolni, vagy csak időnként rád tör a cukoréhség? Az alábbi ételek nem csak a cukoréhséget csillapítják, de rendszeres fogyasztásukkal könnyen megszabadulhatsz a felesleges kilóidtól!

#okostányér
2016.06.02.

Mit és hogyan együnk? Ebben segít az Okostányér

Az egészséges táplálkozás nem ördöngösség, és számos út vezet a megfelelő megoldáshoz. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. Ehelyett a különböző élelmiszerek rugalmas kombinációjával válik kézzelfoghatóvá a hétköznapok szintjén az egyéni igények, preferenciák, kulturális hagyományok figyelembevételével az egészséges táplálkozás.

#tej
2015.09.09.

Csökkenő tendencia: egyre kevesebb tejet fogyasztunk

Gyermekkorunktól kezdve tudjuk, hogy a tej alapvető élelmiszerünk. A tej és tejtermékek fogyasztása fontos a szervezet fejlődése szempontjából, a benne lévő kalcium a csontváz és a fogak természetes építőköve. Ennek ellenére hazai viszonylat a tejfogyasztásban csökkenő tendencia figyelhető meg, miközben a tejtermelés egyre nő.

#diéta
2015.04.29.

Fehérje diéta

Miért kezdj el magas fehérjetartalmú diétát? Az elsődleges cél a súlyvesztés. A protein tartalmú ételek fogyasztása általában kevesebb szénhidrát bevitelével is jár. Egy általános diétában a napi kalóriák 10-15%-a protein, míg ebben a diétában ez a szám akár 30-50% is lehet.

#táplálkozás
2015.04.16.

Elég fehérjét fogyasztasz?

A tápanyag-összetételre vonatkozó címkékből sok információt nyerhetünk a fehérjékről. De a három tápanyagfajtából (fehérjék, zsírok és szénhidrátok) mégis a fehérjéről tudunk a legkevesebbet.

#sport
2015.04.12.

Étkezés a focimeccsed előtt

Amikor a sportolók egy megmérettetésre készülnek, akkor a megfelelő tápanyagellátás, ami a szükséges erőt, kitartást és koncentrációt biztosítaná, könnyen feledésbe merülhet.

#protein
2015.03.27.

A jó öreg protein

A fehérje segíthet a nem kívánt kilók leadásában, valamint abban is, hogy a gyomrodat teletömd. De fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és megfelelő fajta proteint fogyaszd, hogy egészségügyileg is profitálj belőle.

#hal
2015.03.16.

Ezért fogyassz rendszeresen halat

A sült vagy grillezett hal fogyasztása csökkenti egyes szívproblémák kialakulásának esélyét, a rántott változat azonban éppen ellenkező hatást válthat ki.