Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

#házibuli
2019.08.08.

Mit tegyek, ha gyermekem házibulit szeretne szervezni?

Egyszer nagy valószínűséggel eljön a nap, amikor kamasz gyermeked a házibuli szervezésének ötletével áll elő. Ezt lehet, hogy a te engedélyeddel teszi, de az is lehet, hogy akkorra időzíti, amikor valahol távol vagy, és nagy a kísértés arra, hogy áthívja a barátait.

#szelfi
2019.07.11.

A tinik és a szelfik - amit a szülőknek tudnia kell

A szelfiket, azaz önarcképeket rengeteg tini osztja meg különböző közösségi oldalakon. Ártalmatlannak tűnhet, ám rengeteg probléma felmerül a szelfikkel kapcsolatban, amit minden szülőnek tudnia kell.

Nyári bakancslista tiniknek
#nyár
2019.07.07.

Nyári bakancslista tiniknek

A legtöbb család nagy tervekkel indul neki a nyárnak, ám mire észreveszitek, a nyár úgy repül el, hogy alig csináltatok valamit a kedvenc elfoglaltságaitok közül. Ne hagyd, hogy ez ebben az évben is megtörténjen. Készíts gyermekeddel egy nyári bakancslistát, ami tartalmazza a legfontosabb dolgokat, amiket szeretnétek a szünidőben csinálni. Nem kell túlszervezni, a spontán ötleteknek is hagyni kell egy kis időt, de egy lista elkészítése erősítheti kapcsolatotokat.

#fesztivál óvintézkedések
2019.07.05.

5+1 működő szülői intelem fesztiválokra

Minden szülő életében elérkezik az idő, amikor el kell engednie a gyermekét az első fesztiváljára, vagy legalább gólyatáborba. A „vigyázz magadra!” és a „ne csinálj semmi hülyeséget!” kérések viszonzásaként legfeljebb egy „ne már, anya!” tekintetre számíthatunk szemünk fényétől. De akkor mégis mit és hogyan mondjunk a gyereknek, hogy megóvjuk a veszélyektől?

#betegségek
2019.02.07.

Ki marad otthon a gyerekkel, ha megbetegszik?

Fej- és torokfájás, köhögés, orrfolyás: a megfázás és influenza tüneteit a hűvösebb időszakokban gyakrabban tapasztaljuk. Érdekes eredmények születtek egy nemzetközi kutatás során, amelyből többek között az is kiderült, hogy egy-egy megfázás esetén gyakran az apukák maradnak otthon a gyerekükkel.

#pályaválasztás
2019.01.03.

Beszélgetés a pályaválasztásról

A jövőről való elmélkedés, főleg ha a karrierről van szó, igen stresszes tud lenni, és nem kevés fejfájást képes okozni. Komoly és ijesztő feladat lehet a fiatalok számára arról gondolkodni, hogy mit is kezdjen a jövőjével. Segíts neki!

#problémás gyerek
2018.10.11.

7 titok, hogy túlélj egy problémás tinédzsert

Sikeresen felnevelni egy problémás kamaszt szinte lehetetlen feladatnak tűnhet, hiszen szembe kell nézned a gondjaival és mindennapos, már-már kezelhetetlenné fajult viselkedésével. Tinédzserek, akik elszöknek, megbuknak az iskolában, motiválatlanok, dacosak, depressziósak vagy másképpen harcolnak a szüleikkel, és próbálják lehetetlenné tenni, hogy felnevelhessék őket.

#melltartó
2018.10.01.

Hogyan segíts gyermekednek az első melltartó megvásárlásakor?

Az első melltartó megvásárlása új tapasztalat a serdülő gyermeknek és a szülőknek is. Annak jele, hogy a kislányból felnőtt lesz. De ezzel a lépéssel sok kérdés is felmerülhet: Mikor, hol és milyen melltartót vegyünk először lányunknak? Íme, néhány tipp, amivel sikeres lehet a vásárlás.

#testkép
2018.09.05.

5 dolog, amellyel tönkreteheted lányod testképét

Sok mai tizenéves küzd testképzavarral. Főleg a lányok vannak kitéve annak, hogy megutálják a saját testüket - leginkább a méretüket. Sajnos sok szülő is ront a lánya önképén anélkül, hogy tudna róla.

#iskolatáska
2018.09.02.

Családi harc: mi alapján válasszunk iskolatáskát?

Kinek legyen igaza? A szülőnek, aki a gyerek testfejlődését tartja szem előtt, amikor iskolatáskát választanak a csemetének, vagy a gyermeknek, aki szín, minta és forma alapján hozza meg a döntést. Az ortopéd szakorvos szerint az iskolatáska kialakítása és annak szimmetrikus viselése a legfontosabb, hiszen a gerinc megterhelése hosszabb távon jelentős mozgásszervi panaszokhoz vezethet.

#nyári szünet
2018.08.04.

Mit egyen a gyerek nyáron? 10 tanács szülőknek

Nyáron is oda kell figyelni a gyermekek táplálkozására, hiszen a vakáció alatt több olyan hiba csúszhat a mindennapokba, amely elhízáshoz vagy más egészségügyi problémához vezethet. Az MDOSZ tanácsai a nyári szezonra.

#nyár
2018.07.12.

Oszd be a gyermeked idejét, hogy ne unatkozzon ezen a nyáron

A tinik suli időben mindig gyors tempót diktálnak. És sokaknál a nyári szünet egyet jelent a lazítással és az alvással. Az nem probléma, ha a nagy hajtás után egy két napot lazítanak, de aztán elkezdenek unatkozni és a szülők fizetik meg a következményeket.

#stressz
2018.07.09.

Élvezd a stresszmentes nyarat a gyermekeddel

A családok egész évben a nyarat várják. A nyári vakáció a gyereknek (és neked) az az idő, amikor élvezheted a meleg időt, és remélhetőleg amikor pihenhetsz. Szabadulj meg a mozgalmas és stresszes iskolaévtől, és élvezd a stresszmentes nyarat. Csak kövesd az alábbi tippeket.