erőszak
#Vágyak

Hogyan kerüljék el a fiúk a nemi erőszakot? 1. rész

2009.08.07.
1 perces olvasási idő

Noha az összes zaklatásnak csak kis részét teszi ki a fiúk zaklatása, fontos, hogy foglalkozzunk vele! Képzeld el, mit érezhet az az ember, aki túlélt egy erőszakot! Nem akarok ezzel félelemet keletni benned, egyszerűen csak fel akarlak készíteni, hogy tudd, mit kell tenned, ha netán bántalmazni akarnak!

Nemi erőszak - amit minden nő tud

erőszakTudod, hogy nem kellene egyedül hazasétálnod éjjel, a kivilágítatlan utcákon?

Tudod, hogy amikor hazafelé sétálsz, mindig jó, ha a kezedben van a lakáskulcsod, hogy ha valaki megtámadna, szemen tudd bökni?

Ha nem szeretnél nemi erőszak áldozatává válni, meg kell győződnöd, hogy nem viselkesz, és nem öltözködsz kihívóan, úgy, hogy az másokat ingerelne.

Nem kellene egyedül nagyobb fiúcsoportokkal mutatkoznod, sem azt hangoztatnod, hogy imádod a szexet! A lányoknak ezt többször elmondják, de fiúként nem biztos, hogy veled is megosztották, hogyen kerülheted el a bajt!

Nem kellene innod! Nem csak azért, mert májkárosodást szenvedhetsz, vagy mert alkoholista leszel, hanem azért sem, mert tudatmódosító szer hatása alatt állva könnyen áldozattá válhatsz!

Tudtad, hogy ha valaki meg akar támadni, nem szabad durván visszavágnod, inkább kedvesnek kell lenned,és meg kell próbálnod lebeszélni a tervéről?

Ha férfiáldozat, vagy szexuális zaklatás túlélője vagy, ezeket a sorokat duplán nehéz lehet olvasnod.

Bár jóval több nőt erőszakolnak meg, mint fiút, de azért a fiúk száma is tetemes. A nemi erőszak áldozatai közül csaknem 10% a fiúk – különösen a fiatal fiúk – száma. Nem beszélve arról a tényről, hogy nagyon kevesen vallják be a nők közül is azt, hogy megerőszakolták őket, de még ennél is kevesebben a fiúk közül!

Sok cikk szól arról, hogy a nők hogyan előzzék meg a szexuális zaklatást. Ez most nem az. Ez a sorozat szigorúan csak a fiúknak szól!

(folytatjuk)

(Cs. B.)