szex
#Vágyak

A 10 legjobb dolog, amit tehetsz a szexuális életedért - 3. rész

2009.08.20.
1 perces olvasási idő

Ha egy oldalról nézzük a szexet, ezerszer egyszerűbb, mint bármi más. Viszont ha egy másik oldaláról vizslatjuk, nos, akkor nincs bonyolultabb dolog nála.

Legyünk őszinték, legyen szó bármelyik korosztályról is, nagyon kevesen vagyunk képesek arra, hogy tárgyilagosan, objektívan nézzünk a másikra, ha szerelmesek vagyunk. Tudjuk, hogyha szexuális döntésekről van szó, megy az adok - kapok. Egyikünk se szeretne lemaradni! Szerelmesnek lenni, összetörni, és szexuális kapcsolatot létesíteni, mindenképpen izgalmas, heves és nehéz dolog! Talán pont ezért tartjuk izgalmasnak. Ezt új kapcsolati energiának is nevezhetjük, ami egy fantasztikus dolog, vagyis annak kellene lennie!

5. Légy a magad ura!

Fontos felismernünk, hogy amikor épp partner nélkül vagyunk, és keressük az új kapcsolatokat, egy picit óvatosabbnak kell lennünk az átlagnál, hiszen ez meghatározó dolog lehet testileg és lelkileg egyaránt. Más tényezők, amelyek gyengíthetik a szexuális életet: az én-kép nem megfelelő kifejlődése, a szexuálisan aktívvá válás nyomása, a szexuális partnernek való megfelelés, és a túlzott kíváncsiság egyaránt.szex

Ne dobd el az önállóságodat, amikor kapcsolatba kerülsz! Ha mindent feladsz a partneredért, akkor te odaadtál neki mindent, ő pedig lehet hogy semmit! Ne adj fel érte mindent, amit eddig csináltál! Ugyanúgy tedd azt, ami fontos neked! Járj el a barátaiddal, űzd a kedvenc hobbidat!

Tartsd fenn a családi kapcsolatokat, ne hanyagold el azokat, akik évek óta melletted állnak! Adj magadra is! Hagyj időt magadra, legalább egy estét egy héten, amikor egyedül vagy és senki mással nem foglalkozol. Ha szeret, hidd el meg fogja érteni, sőt mi több, ezt tartja majd normálisnak.

Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a kapcsolatokban felgyorsulnak az események, és mi gyorsabbak leszünk, mint amilyenek egyébként lennénk. Biztosnak kell lennünk, hogy amit szeretnénk, azt ténylegesen mi szeretnénk, nem pedig ő! Többször megkérdezni valakit, egyenlő azzal, hogy nagyon gyorsan szeretnénk, hogy döntsön és nem adunk neki elég időt arra, hogy megfontolt döntést hozzon.

A környezetünkben élők, a család, a barátok, a közeli ismerősök tanácsát kikérni mindig jó dolog, még akkor is, ha ez merőben ellenkezik a miénkkel! Ekkor ugyanis tudunk mérlegelni és eldönteni, hogy melyik a legjobb út.

Mindenekelőtt pedig fontos, hogy a döntés megkönnyítése érdekében ne használjunk alkoholt, vagy drogokat, egyszerűen azért ne, mert ha e tudatmódosító szerek hatása alatt döntünk, olyan későbbi visszafordíthatatlan következményei lehetnek (terhesség) amelyet később nagyon megbánhatunk!

(Cs. B.)