megömlés
#Vágyak

Újbóli erekció magömlés után?

2016.05.08.
2 perces olvasási idő

Tisztelt Szakértő! Igen kényes problémával fordulok Önhöz: nem tudok erekciót előidézni közvetlenül ejakuláció után. Van, hogy várok 10-20 percet is, de nem igazán jön össze a dolog, és ilyenkor ez bosszantja a barátnőmet, aki ezt a tudtomra is adja.

Mit tehetnék a helyzet megváltoztatásának érdekében, azon kívül, hogy várok másnapig? Létezik valamilyen megoldás erre a problémára? Van megfelelő módszer arra, hogy gyorsan elérhessem az újbóli erekciót orgazmus után? Vajon mennyi időre van szüksége a férfinak, hogy újratöltődjön, és akcióra készen álljon? Lehetne ezen valahogy gyorsítani?

Kedves Levélíró!

Az újratöltési idő, amire hivatkozol az a refrakter periódus (ez az orgazmust, ejakulációt követően áll be), ez idő alatt a fiúk képtelenek újbóli izgalmi állapotra, tehát orgazmusra, ejakulációra. Ezzel szemben a lányoknál nincs ilyen nyugalmi szakasz és képesek akár azonnal az újbóli orgazmusra az előzőt követően.merevedés

Mennyi ideig is tart a refrakter periódus? Erre nincs konkrét, meghatározott időtartam, ráadásul egyénenként igen eltérő lehet, függhet az adott időben lévő fizikai, pszichikai állapottól, tehát nem sok értelme van ezen gondolkodni, főleg nem másokkal összevetni. Egyesek számára elég pár perc, hogy újra készen álljanak egy következő menetre, míg mások számára órák is eltelhetnek, sőt akár másnapig is várniuk kell nekik.

Annyi elmondható, hogy ez az újratöltődési szakasz az életkor előrehaladtával hosszabbodik, minden más egyéni tényező és az adott helyzet kérdése. A fiatal fiúknál viszonylag rövid, míg az idősebb férfiaknál hosszabb időre van szükség az újbóli készenlét eléréséhez. Van, hogy egyeseknél nem sikerül erekciót előidézni, míg másoknál megmarad az erekció a refrakter szakasz alatt is.

Igen sok tényező képes befolyásolni a refrakter szakasz időtartamát:

  • Stressz
  • Alkohol és/vagy drog fogyasztása
  • Szexre való hajlam az adott időpontban
  • Szex közbeni pozíció (minél kényelmesebb a férfi számára, annál rövidebb a nyugalmi szakasz)

Bármit is csinálsz, amit sosem szabad tenned: az, hogy a szexfilmben látható szereplőkhöz, történtekhez hasonlítgatni magadat, az ott látható jelenetek előre megtervezettek, a filmszerkesztők összevágják az egyes részeket, illetve mindenféle eszközzel/módszerrel azt a hatást keltik, mintha kimeríthetetlen lenne a férfi szereplő. A szexfilmben látottaknak pedig semmi közük sincs a valósághoz, egyszerűen azért, mert a legtöbb férfi esetében nem így működnek a dolgok és ezt nem árt tudatnod a partnereddel is, mielőtt irrealisztikus elvárásai lennének veled szemben.

Arról se feledkezz meg, hogy számos egyéb módon is jót tehetsz a pároddal, nem feltétlenül kell merev szerszám ahhoz, hogy a lány jól érezze magát (érzéki simogatás, masszázs, csókok, vagyis petting, a lényeg, hogy teljesen a párodra koncentrálj) használd a kreativitásodat!

Az „újratöltés” kissé félrevezető, illetve félreérthető dolog, ugyanis a férfiaknál a spermaképződés folyamatosan történik. (Az ejakuláció során az érett sperma, a prosztata váladékával keveredve a hímvesszőn át távozik, miközben a legtöbb férfi orgazmust él át.)

Azonban a kettőnek nem feltétlenül egyszerre kell bekövetkeznie, vannak olyanok, akik mindenféle módszerrel arra edzik a testüket, hogy az orgazmust átéljék, de az ejakuláció ne következzen be, így többször is tudnak élvezni és nincs szükség nyugalmi szakaszra sem) inkább némi nyugalomra és pihenésre van szüksége ahhoz, hogy készen álljon a következő menetre.

(KamaszPanasz)