szüzesség
#Vágyak

Szüzesség: csak semmi stressz!

2023.09.01.
1 perces olvasási idő

Szüzesség. Miért ébreszt ez a szó annyi emberben stresszt? Szinte mindenki aggódik, hogy mikor és hogyan veszítse el, de miért számít ez annyira? Ha lány vagy, és hamar megtörtént, akkor lecafkáznak, de fiúként ugyanez vagány dolog. A kettős mérce mindenkit zavar, és egyaránt szorongással tölti el a lányokat és fiúkat is.

Miért stresszeljük egymást azzal, hogy valaki szűz-e még vagy sem? Lehet, hogy a tinik nem is a szüzességük elvesztése miatt aggódnak, hanem azért, hogy vajon mit fognak róluk mondani a többiek.

Az vagyok vagy nem?

Nagyon sok szűz lány aggódik amiatt, hogy esetleg úgy veszíti el a szüzességét, hogy nem is szexel. „Biztos, hogy szűz vagyok??? Mert tampont használok, bicajozom és maszturbáltam ezelőtt. Honnan tudom, ha már véletlenül átszakadt a szűzhártyám?” Rengeteg ilyen jellegű kérdés érkezik hozzánk is. Ez egy gyakori félelem a csajok körében, és azt gondolják, hogy vaginális közösülés nélkül is elveszthetik a szüzességüket. Mivel a szűzhártya rugalmassága egyénenként változó, előfordulhat, hogy az véletlenül átszakad. Ám ha a szüzesség definícióját a szexuális aktushoz kötjük, és még nem élted át a vaginális közösülést, nyugodtan hívhatod magadat szűznek.Szüzesség elvesztése

Nem egyszerű a válasz

Vannak olyan emberek, akik úgy gondolják, hogy amíg nem szexeltek vaginálisan, de a testiség többi formája megtörtént náluk, még szüzek. Ez azt jelentené, hogy azok, akik nem heteroszexuálisak, nem veszíthetik el a szüzességüket? Ezek szerint a leszbikusok, a homoszexuálisok örökre szüzek maradnak?

Megkérdeztünk egy 19 éves lányt erről, ezt mondta:,,Én egy leszbikus tini vagyok. A barátaim tudnak erről, de azt is tudják, hogy korábban már feküdtem le fiúval, és ha a szüzességem elvesztése szóba kerül, erre az eseményre utalnak.

Pedig nem is tudom, hogy mi történt aznap éjjel, azon a bulin, csak elvesztettem a szüzességemet. Gondolom, azért csináltam, mert azt hittem, ezt kell tennem az adott helyzetben. Aztán főiskolára mentem. Ott találkoztam egy lánnyal. Azonnal megvolt a közös hang és nem sokkal később megtörtént az első közös együttlétünk. Amikor arra gondolok, hogy elvesztettem a szüzességemet, akkor erre az éjszakára emlékszem vissza.” Az ítélkezés aligha tisztünk, de az együttlét mintha jobb körülményeket érdemelne egy homályos bulinál, nem igaz?

Mindenkinek más definíciója van a szüzesség elvesztésére, és még nem is beszéltünk azokról, akik szexuális erőszak áldozatai lettek. Szüzesség elvesztésének számít, ha az erőszakkal történt? Nem, hiszen a szüzesség elvesztéséről alkotott ideáink szerint, ennek egy fontos, általunk meghozott döntés, ami nem mindegy mikor és kivel történik.

Bárhogy is, az egyetlen személy, aki el tudja dönteni, hogy a saját definíciója szerint szűz-e még, Te magad vagy. Ha kérdeznek felőle, a saját véleményed szerint nyilatkozz róla. S mielőtt elveszted a szüzességedet, gondold végig, hogy tényleg komolyan gondolod-e?

(KamaszPanasz - Gy.P.F., sexetc.com)