szex
#Vágyak

A szex vajon mi?

2011.09.04.
2 perces olvasási idő
+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Valószínűleg ezen most nevetsz, mert hát ki ne tudná, hogy mit jelent ez a szó? Pedig Bill Clinton váltig állította, hogy nem volt szexuális kapcsolata Monica Lewinsky-vel, és egyesek szerint igazat mondott. Mert vannak, akik úgy vélik: az orális szex nem szex.

Meglehet, hogy az Amerikai Egyesült Államok kettővel ezelőtti elnöke csak tisztázni akarta magát, de tény, hogy sok ember úgy gondolja, hogy csak az számít szexuális együttlétnek, amikor megtörténik a vaginális közösülés, és minden más, bármennyire is intim kapcsolat, az nem szex. Gondolj csak arra a sok fiatal férfira és nőre, akik csináltak már mindenfélét, ami bőven kimeríti az intim együttlét fogalmát, de nem közösültek! Ők azt állítják magukról, hogy még szüzek és valahol igazuk is van. Tehát nem árt, ha már beszélgetés elején meggyőződsz arról, hogy a beszélgetőpartnereidnek is ugyanazt jelenti a szex, mint amire te gondoltál.szex

Megfigyelhetted, hogy az előző szövegrészben a „közösülés” szót használtuk a kiteljesedett szexuális együttlétre. Elvileg mindenki tudja, mit is jelent ez pontosan, nem? Ismét téves. Végeztek egy felmérést a Yale hallgatói körében, ahol 300 diákot kérdeztek meg, hogy értelmezze a megnevezést. Nos, elég széles skálán mozogtak az adott válaszok.

Némelyek azt válaszolták, hogy „bármiféle intim szexuális érintkezés”, mások úgy vélték, hogy nem igazi a közösülés, ha nincs egyszerre orgazmus. Gyakorlatilag a közösülés arra az esetre vonatkozik, amikor is a férfi a hímvesszőjével behatol a nő hüvelyébe. Azonban még a szótárak, lexikonok is eltérnek a szó értelmezésében. Némely esetben attól teszik függővé, hogy a férfinál volt e magömlés (ejakuláció), míg másoknál ez nem számít. Valószínűleg azért keverik bele a férfi ejakulációt, mert a szaporodás szemszögéből közelítik meg a dolgot. Mindenesetre nem attól függ, hanem a behatolás tényétől.

Egy másik félreérthető dolog, ami gyakorta hangzik el a nőgyógyásznál: a doki rendszerint megkérdezi, hogy „szexuálisan aktív” vagy-e? Volt olyan nő, aki letagadta, ez rossz vicc. Az orvos nem azért kérdezi, mert kíváncsi a magánéletedre, hanem mert igen sok vonatkozása van a dolognak. Például a fogamzásgátlásról és a szexuális úton terjedő betegségekről adhat felvilágosítást vagy más, a témába vágó dologról tud felvilágosítást nyújtani.

A vizsgálat szempontjából se mindegy, hogy szűz vagy-e még, vagy már nem. Ha valami problémát talál, akkor arra is könnyebb megtalálni a választ a megfelelő információ birtokában.

És akad még egyéb olyan megnevezés is, ami gyakran elhangzik egy átlagos beszélgetés során, ám a jelentése, tartalma nem mindig egyértelmű a beszélgető felek részéről, például az „összejönni” szó. Úgy véljük, a legtöbb ember akkor használja ezt a szót, amikor két ember (alapesetben 1 férfi + 1 nő) találkozik egymással és alkalmi (többnyire egyéjszakás) kapcsolatot alakítanak ki egymással. Aminek vagy szex / közösülés a vége, vagy nem, ez már a partnereken múlik. Azonban ennek a hétköznapi megnevezésnek az értelmezése időről időre változik, valamint eltérő helyeken is mást jelenthet, egyes kontextusokban akár tartós kapcsolatot is. Nem árt tisztában lenni a fogalmakkal, még ha egyszerűnek is tűnnek is, nehogy félreértés legyen a vége!

(N. L. beinggirl.com)