szex
#Vágyak

Az állva szexelés véd a terhességtől?

2018.08.05.
1 perces olvasási idő

Kedves szakértő! Az állva szexelés véd a terhességtől? Lehetséges, hogy így is terhes lehetek?

Kedves Kérdező!

Igen, teherbe eshetsz tőle. Bármikor, amikor egy lány hüvelyébe behatol egy fiú, megvan a kockázata annak, hogy teherbe esik. Az nem számít, hogy a pár hol és hogyan szeretkezik: akár állva, akár a lány van felül, vagy az uszodában, fürdőkádban, vagy máshol és máshogyan - a lány teherbe eshet!

A sperma a gravitációval szemben is mozog, ráadásul nagyon gyorsan. Amint a spermium bejutott a hüvelybe, elkezd a petesejt irányába mozogni. Néha, ha a lány áll, vagy ő van felül, úgy tűnhet, hogy az összes sperma, ami az ejakulációval távozik, elhagyja vaginát. De hidd el, elegendő sperma marad ott ahhoz, hogy még mindig teherbe eshess. Még akkor is, ha a fiú kiveszi a hüvelyedből a péniszét, mielőtt elélvezne, teherbe eshetsz, mert lehetséges, hogy a sperma egy része az ejakulációt megelőzően került a hüvelybe (ez az úgynevezett előváladék). A megfelelő védekezésről való gondoskodás éppen ezért nagyon fontos!

Óvszerhasználat nélkül nem csak teherbe eshetsz, de szexuális úton terjedő betegséget is elkaphatsz, akár vaginális, anális vagy orális módon szeretkezel, póztól függetlenül. Az óvszer segíthet megelőzni a szexuális úton terjedő betegségeket és terhességet, úgyhogy használd minden szeretkezés alkalmával!

(SZ.D.L)