szakértő válaszol
#Vágyak

Túl korán veszítettem el a szüzességemet?

2020.02.28.
1 perces olvasási idő

Nem korai az, hogy 16 évesen már nem vagyok szűz? - A szakértő válaszol.

szüzesség

Nem korai az, hogy 16 évesen már nem vagyok szűz? A barátom nagyon vigyáz rám, de olyan fiatalon jelentkezett nálam ez a dolog, hogy én sexelni akarok... De persze óvszert használunk!

Kedves Levélíró!

Lehet, hogy ezzel a kérdéssel már nem is annyira érdemes foglalkoznod, hiszen megtörtént a dolog, szeretitek egymást a barátoddal és feltételezem, nem bántad meg a döntésedet. Így bármit is mondanék arra, hogy korai-volt-e, az nem lenne már aktuális.

Mindenesetre azt gondolom, nehéz években mérni azt, hogy mikor jön el az ideje. Inkább az a lényeg, hogy mit éreztek egymás iránt, milyen a kapcsolatotok, mennyire bíztok egymásban és érzelmileg tudjátok-e kezelni azt, hogy a szex is a kapcsolatotok részévé vált. Azt javaslom, beszélgessetek sokat, foglalkozzatok a kapcsolat lelki részével is a testi rész mellett. Ha úgy érzed, rendben vagy így a barátoddal, boldog vagy vele minden téren, akkor örülj, éld meg ezt a boldogságot!

Ha pedig valami problémád van, igyekezz vele megbeszélni és úgy alakítani, hogy változzon a helyzet olyan irányban, hogy jobb legyen neked.

Minden jót!

(Pyreschitz Anna, pszichológus - KamaszPanasz)