szex
#Vágyak

Nagyon fáj a behatolás, hogyan tudnám élvezni a szexet?

2015.10.09.
1 perces olvasási idő

15 éves vagyok, lefeküdtünk a barátommal, de az első alkalom nagyon fájt, annyira hogy abba is hagytuk. Ráadásul nagyon véreztem! Kb. 2 héttel utána megint megpróbáltuk, de még jobban fájt, és ugyanúgy véreztem. Mi okozza ezt és mit tegyek? - Válogatás a KamaszPanasz Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Levélíró!

Előfordulhat, hogy az első néhány alkalom során vérzést tapasztalsz, ez normális. Legyetek türelmesek, szenteljetek kellő figyelmet az előjátéknak és a szeretkezés fokozatosan jobb lesz.

Biztosítsatok nyugodt környezetet, hogy senki se zavarjon titeket. Próbálj meg ellazulni, megnyugodni és élvezni a szerelmeskedést.

Alapvető elvárás, hogy a partnered türelmes, megértő és gyengéd legyen. Megoldást jelenthet, ha közösülés előtt a péniszt síkossá teszitek (babakendővel vagy intimzselével). A hüvelygörcs ilyenkor gyakori, ezért ha kell, maradjatok mozdulatlanul.

Ha fáj, hagyjátok abba a közösülést, és fejezzétek be másképpen a szeretkezést. Egy-két alkalommal még lehet hasonló érzésed, de az aktus idővel egyre kevesebb fájdalmat fog okozni. Csak azt tegyétek és addig, ami és amíg mindkettőtöknek jó!

Ha közösülésre kerül a sor, akkor a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében használjatok óvszert.