szex
#Vágyak

Veszélyes szexjátékok

2020.01.29.
1 perces olvasási idő

Egyre inkább terjednek a médiában a szokatlan, néha veszélyes szexuális játékok, ennek hatására a kevéssé tájékozott kamaszok könnyen esnek abba a hibába, hogy nem mérik fel kellően ezen „játékok” veszélyét, rizikóját, és könnyen szereznek maradandó károsodást maguk vagy partnerük számára.

Tágabb értelemben már veszélyesnek számíthat a védekezés nélküli szex, hiszen számos nemi úton terjedő betegség vihető így át. Ide sorolható az anális szex is, hiszen a végbél nyálkahártyája felszívó funkciójú, így a nemi úton átvihető betegségek rizikója fokozott.

A szexuális játékok során minden olyan dolog veszélyes, ami irritál, allergizál, sérülést okoz. Ide tartoznak olyan veszélyes anyagok, amik a nemi szervek nyálkahártyájára kerülve okozhatnak károsodást, a mechanikai sérülést okozó eszközök, illetve az olyan anyagok, amik nem csak a nemi szervek, hanem az egész emberi szervezet számára veszélyesek lehetnek.

Ne cselekedj felelőtlenül

A jó tanács az, hogy aminek a biztonságosságáról nem vagy meggyőződve, azt egyáltalán ne próbáld ki. Ha bármi folytán sérülés, szervi károsodás alakult ki nálad vagy a partnerednél, akkor ne késlekedjetek az orvoshoz fordulással.

Ne érezzétek kellemetlennek a dolgot, ha szükséges, akkor ügyeleti szakambulanciát keressetek fel. Azzal, ha halogatjátok a megfelelő ellátást, a saját egészségeteket teszitek kockára.

Ha nem tudjátok valamiről eldönteni, hogy ez veszélyesnek minősül-e, akkor nézzetek utána megbízható szakmai oldalakon az interneten, vagy akár anonim módon meg is kérdezhetitek szakértőinket, így garantált, hogy nem teszitek ki magatokat felesleges kockázatnak.

(Dr. Csuth Ágnes - KamaszPanasz)