szex
#Vágyak

Női orgazmus - Gyűjts tapasztalatot az első aktus előtt

2015.07.19.
2 perces olvasási idő

Korábbi cikkeinkben végigvettük a fájdalmas, kellemetlen együttlét kérdését, adtunk tanácsot a fiú partnereknek is. Most megint te jössz. Haladj lépésről lépésre. Lehet, hogy nem annyira egyszerű, mint az egyszeregy, de hidd el belejössz!

Tapasztald meg, milyen egy orgazmus

Nem vagy benne biztos, hogy eléggé izgalomba jössz-e, vagy pont ez a baj? Próbálj meg orgazmust elérni, mielőtt kipróbálnád a manuális szexet, vagy magát az aktust. Más szóval, kezdj másfajta szexuális tevékenységeket gyakorolni a partnereddel, ami először eljuttat a csúcsra, és csak azután próbálkozzatok a behatolással. Ha a válaszod ez:

a) Nem volt még orgazmusod, vagy nem tudod még, hogy hogyan juss el odáig. Nos, akkor fektess be egy kis időt és energiát, egyedül és a partnereddel is, azért, hogy elég jól megismerd, mi okoz neked örömöt még mielőtt belevágnátok a közepébe. A lényeg, hogy lassan, kis lépésekben próbálkozzatok.

b) A partnered nem szándékozik időt szánni rá, hogy felfedezd, mi esik jól, és mi okoz örömöt vagy orgazmust. Dobd ezt a partnert, ha néhány őszinte beszélgetéssel sem tudod megváltoztatni a véleményét.

Komolyan: lehet, hogy durván hangzik, de egy olyan partner akit nem érdekel, vagy nem szán időt a másik fél kényelmére és örömére, és másodlagosnak veszi a dolgot, nem valószínű hogy készen áll arra, hogy partnerként kezeljen téged. Úgy kezel, mint egy kiegészítőt a maszturbáláshoz, és ez nem jó senkinek.

Ha már ismered az orgazmus érzését, akkor fájdalom esetén feltételezhető, hogy nem voltál elég izgatott, amikor próbáltátok. Úgyhogy most aztán, még inkább koncentrálhatsz arra, hogy eléggé izgalomba jöjj, vagy akár tedd szokásoddá azt, hogy az aktust megelőzősen is eljutsz a csúcsra.

Légy őszinte a partnereddel

Legyél verbális és világos, ha nem érzed jól magad. Ne játszd meg, hogy élvezed, ne csak reméld, hogy a dolgok majd maguktól megoldódnak valamilyen csoda folytán. Sem te, sem pedig a partnered nem lesz képes kitalálni, mi az, ami igazán jól esik és nem fájdalmas, hogyha nem kommunikálsz szabadon és világosan.

Ha még nem érzed magad késznek, vagy képesnek arra, hogy szeretkezés közben, vagy magáról a szeretkezésről teljesen őszintén beszélj a partnereddel, akkor egyszerűen csak nem túl bölcs dolog elkezdeni a szexuális életedet addig, amíg nem vagy képes.

Minden bizonnyal, ha komolyan attól félsz, hogy bármit mondj a partnerednek, akkor számodra nem a megfelelő partnerrel vagy együtt.

Tiszteld önmagad

Gondoskodj róla, és légy hálás a testedért (és azért amit üzen neked, ahogyan érzel) mondj nemet valaki más örömére, ami neked sérülés, fájdalom vagy kellemetlenség, és várd el, ragaszkodj hozzá, hogy bármilyen szexuális partner egyenlő odafigyeléssel és gondoskodással kezeljen, hiszen ez a legfontosabb alapköve az önértékelésnek egy egészséges kapcsolatban.

Számtalan olyan dolog van egy kapcsolatban, amikor helye van a kompromisszumnak és az egyezkedésnek. Az alapvető önbecsülés nem tartozik ezek közé.

És egy utolsó dolog: Néhány nő felfedezi, hogy egyszerűen csak nem szereti az együttlétet, vagy akármilyen más behatolást, bármilyen nemű partnerrel. Ha valaki ezt kedveli, az legalább annyira rendben van, mintha egy férfi felfedezi hogy ő, magának nem szereti az anális behatolást, vagy akárki, aki nem kedveli az orális szexet, vagy a nagyon heves csókolózást.

Ismét, egy szexuális kapcsolat nem követeli vagy kötelezi senki számára, hogy mindig elfogadjon mindenféle szexuális tevékenységet, vagy egyáltalán. Lehet, hogy rájössz, hogy keresgélned kell egy kicsit egy olyan partnerért, akinek a vágyai és szükségletei kompatibilisek a tiéddel abban az értelemben, majdnem mindenkinek azt kell tennie, nem számít mi legyen, amit kedvel, és amire vágyik.

Úgyhogy az imént említett dolgok egyike sem fog működni nálad, ha rájössz, hogy egyszerűen nem szereted a behatolást, de ne emészd magad ezen, vagy ne győződj meg róla, hogy valami baj van veled. Helyette, fektesd abba az energiádat, hogy felfedezd, mi az ami számodra jó, mit szeretsz, és kivel működnek rendesen ezek a dolgok.

Biztosíthatunk, hogy találni egy olyan partnert, akivel működik, kevésbé bonyolult, mint gondolnád.

(Sz.L.)