maszturbáció
#Vágyak

A maszturbációval elveszítheted a szüzességedet?

2010.08.07.
6 perces olvasási idő

A szüzesség nem valami fizikai vagy orvosi dolog. Ez egy kulturális idea, valami olyan, amire minden embernek más definíciója van, és különböző véleménye is, sőt ezt nem is tartja mindenki az első helyen számon. Az ötlet, hogy a vagina örökre kitágítható, egy mítosz, és amiben már nagyon sokat kételkedtek.

Akármilyen változás a szeméremtesteden - ha egyáltalán van bármilyen is - amit a tárgyak behelyezése okozhat, ugyanúgy történhet természetes úton és anélkül. A vagina nem egy változatlan dolog. Sokkal inkább, mint a szád, vagy a torkod, rugalmas izomzata van, ami ha nincs benne semmi, akkor zárt állapotban van, és aztán kitágul, hogy tartsa azt, ami benne van.

Amikor eltávolítod azt a bármilyen anyagot, akkor visszaáll az eredeti formájára, nagyon gyorsan. Ezért van az, hogy ha tampont veszel, észreveszed, hogy a különbség a méretek között nagyon kicsi, és mégis akármilyen korosztályú nő használja, azoktól, akik még nem szexeltek, azokig a nőkig, akiknek évekig napi együttlétük volt, vagy azoktól a nőktől, akiknek még nem volt gyerekük, azokig, akiknek meg már öt van. És nem esik ki a tampon csak úgy a vaginájukból, mert „kitágult”.

A vaginaizmok erősek és aktívak, míg néha a gyermekszülés okozhat néhány változást, (és ez nagyon is különbözik a vibrátortól vagy egy pénisztől), még azok a változások is ideiglenesek, vagy hajszálnyiak.

A szűzhártya változása

Az egyik változás, amit észrevehetünk a behatolástól - amibe beletartozhat a tampon felhelyezése is - az a szűzhártya változása. Dolgok behelyezése a vaginába az egyike azoknak a tényezőknek, amik hozzájárulhatnak a szűzhártya fokozatos elhasználódásának. De ez máskor is megtörténik, mint például a mentsruációs váladékkal, vagy egyéb vaginából távozó folyadékkal, hormonális változásokkal, amint érett leszel és alapvető fizikai tevékenységek során is.

Más szavakkal, akármilyen állapotban van is a szűzhártyád, lehet, hogy igen, de az is, hogy nem lesz másmilyen, mint mielőtt maszturbáltál. Akármilyen állapotban is van a szűzhártyád, lehet, hogy pontosan olyan állapotban lesz, mint egy olyan nőnek, akinek még soha semmilyen behatolása nem volt, vagy mint egy olyannak, akinek már számtalanszor volt együttléte. Sem mi, sem pedig a szexuális partnerek nem tudnak semmit elmondani egy nő szexuális történetéről az alapján, hogy hogyan néz ki a szeméremtestük, vagy milyen a tapintása.

Félre a tréfával!

Egy olyan barát, aki viccel a vaginizmussal, vagy arról beszél neked hogyan fogsz vérezni, és hogy mennyire fog fájni az első alkalom, inkább olyan partnernek hangzik akiből hiányzik az érettség arra, hogy ő maga szexuális partner legyen, vagy akár valaki, akiről effajta dolgokról beszélgetni lehet.

Minden nyilvánvaló okból kifolyólag, beleértve azt, hogy sok embernek tudatlansággal kell vele együtt élnie, a vaginizmus gyakran legalább annyira érzékeny téma a heteroszexuális nők számára, mint minden szexuális orientációjú férfi számára a pénisz mérete.

Biztos, hogy az egész nem lenne olyan vicces számára, ha hasonló viccekkel válaszolnál neki a péniszméretével kapcsolatban ( és ezzel nem feltételezel semmit, hanem magadra gondolsz: mindannyian megérdemeljük, hogy tisztelettel és odafigyeléssel kezeljenek minket ezzel a dologgal kapcsolatban).

A vérzést kiváltó okok

Nem minden nő vérzik az első aktusnál, és nem mindegyikük tapasztal fájdalmat sem, és ebbe beletartoznak azok a nők is, akik nem maszturbáltak, vagy nem volt bármilyen fajta vaginális behatolásuk azt megelőzően.

Itt van néhány dolog ami gyakran fájdalmat vagy vérzést okozhat az együttlét során:

  • A megfelelő síkosító hiánya
  • A szexuális vágy hiánya, és/vagy a szexuális tevékenységeké, amik felébresztik, vagy felerősítik a vágyat a nőknél (a legtöbb nő számára ez nem az aktus maga)
  • Vaginális fertőzések vagy egyéb betegségek, mint a vulvodynia (szeméremtesti fájdalom), vagy a vaginizmus
  • Egy imperforált szűzhártya (olyan, ami még túl vastag, vagy ami nem perforál magától a menstruációval sem)
  • Idegesség, félelem, vagy türelmetlenség
  • Egy olyan kapcsolat, amiben a nő nem érzi biztonságban magát, vagy konfliktust érez a szexxel kapcsolatban, vagy azt, hogy erőltetett, kierőszakolt, és bele van hajszolva az aktusba
  • Egy olyan partner, aki nem figyel annyira oda a társára, és hogy neki mire van szüksége, mint amennyire arra, hogy neki mi esik jól, vagy aki túl erőszakos, vagy durva
  • Az elvárás, hogy a szex fájdalmas lesz
  • Lásd még a fájdalmas szexuális együttlét okairól: Miért fájhat a szex?

Beszéljetek róla!

Megjegyezném, hogyan került a legutolsó a listára: Egy csomó nő számára a fájdalom szex közben nagy részben legalábbis, a várakozás a fájdalomra. Egy fiú, aki azt mondja egy lánynak, hogy számítson a fájdalomra, egyáltalán nem menő. Inkább amit meg tud tenni, hogy beszélget veled, és akármilyen szexuális tevékenység alatt is megtesz érted mindent amit tud, hogy csökkentse a fájdalmat, vagy kellemetlen érzést, ami tapasztalhatsz.

Habár érdemes lehet megemlíteni, hogy ha mindketten nagyon fiatalok vagytok, lehet, hogy a maga módján tud majd csak beszélgetni róla, úgy mondva a dolgokat, amilyen ő maga is, mert még nincs kész arra, hogy szexuálisan valaki mással együtt legyen.

Amikor a behatoláshoz érkeztek, ideálisan nem kellene nagyon nehéznek lennie, hogy valaki „bejusson”, mert akkor, amikor megpróbálja, akkor elégnek kellene lennie annak, hogy mindketten akarjátok, készek vagytok rá, és a vagina így ellazul a szexuális izgatottságodnak és lelki nyugodtságodnak köszönhetően. Amikor az együttlét valami olyan, amit annyira szeretnél hogy meg is tennéd, valami, amitől nagyon megnyugtatva érzed magad - még ha ki is egyenlítődik egy kis idegességgel és izgatottsággal.

Sokat segít a partner figyelme

Valami, ami csak azután történik meg, hogy nagyon izgatott vagy, gyakran előjátékkal előtte és közben, azért mert egy érett és érzékeny partnerrel vagy, aki mindent megtesz azért, hogy kényelmesen érezd magad, még akkor is ha néhány nőnek pillanatnyi kellemetlen érzete van, inkább örömtelinek kell lennie, mint fájdalmasnak. És ezek azok a dolgok, amiktől könnyűvé, vagy nem, örömtelivé vagy nem annyira válik az együttlét.

Egyébként is, nem számít ez a dolog minden nő számára ügynek az elsőnél, mivel egyszerű és fájdalommentes, vagy egyáltalán nincs is bármilyen incidense akármelyik együttléte alatt. Néhány nő pedig fog, vagy tapasztal fájdalmat vagy kellemetlen érzetet az együttléte alatt, az első vagy a kétszázegyedik alkalommal. Ez nem nagy dolog, és ha valakinek nem sikerül ideálisan (értsd fájdalommentesen) behatolnia a vaginába, az elég kínos.

De remélhetőleg, egy nő partnere sem fémjelezi ezt, hanem megteszi amit tud a saját erejéből, hogy elkerülje és megbirkózik vele, érzékenységgel és gondoskodással, ha mégis úgy esne. Egy egészen más szemszögből, az elképzelés, hogy behatolsz valakinek a vaginájába, aki nem akarja azt, az sokban hasonlít ahhoz, mintha egy zárt ajtón erőltetnéd a bejutást.

Ne szégyenkezz a maszturbáció miatt!

Ne bánd meg, különösen, mivel egy örömforrástól vonod meg magad. Azért sem, mert nincs negatív hatással a te saját szexuális életedre a partnereddel. Úgy gondolod a barátod is így érez a saját maszturbációjával kapcsolatban? Valószínűleg nem. Általában, azok, akik maszturbálnak, a szexben is segítséget kapnak ezáltal, és nem káros számukra. Sok tininek változtatnia kell azon, hogy nem fogja fel a nemi szervek valósságát és a saját szexualitását, vagy azt gondolja, hogy helyénvaló vagy fontos, hogy megtapasztalja a vérzést és a fájdalmat a szex alatt.

Viszont ez egyáltalán nem így van, és a legjobb esély arra, hogy teljes legyen a későbbi szexuális életed, hogyha magadnak megtanulod, hogy mi az ami jó és örömet okoz. Erre először egyedül, majd együtt is képesnek kell lennetek.

Olvass utána!

Tanulmányozd a témát, így teljesen tisztában leszel majd mindennel, ha pontos információra van szükséged.
Különös figyelmet kellene szentelned annak a listának, ami azt jelzi készen állsz-e, főleg ha azt tervezed, hogy hamarosan szexuálisan aktív legyél. E mellett a néhány dolog mellett mindenképp olvass utána, mert biztos van egy csomó más, amivel nem vagy tisztában.

Aztán az összeszedett infót állítsd pályára, és beszélj róla a barátoddal is. Mondd el neki ezeket, akár saját magadtól, vagy nyomtass ki néhány cikket, hogy elolvassa. Mondd el neki miért és hogyan történhet meg a vérzés és a fájdalom, de sokkal inkább, ha ti ketten a jövőbeli lehetséges együttlétetekről beszélgettek, akkor ne a fájdalomról, hanem sokkal inkább az örömszerzésről essen szó.

Egy másik dolog, amit jó lenne, ha felhoznád, ha tényleg komolyan gondolod azzal, akivel éppen együtt vagy (egy leendő, vagy potenciális szexpartnerként is), azt, hogyan vélekedsz a maszturbációról, és az aggodalmaidról, ha vannak, még ha ezeknek az új információknak a hatására teljesen megnyugodtál, és a félelmeid is eltűntek volna.

Talán jó ötlet, ha rájössz, hogy valaki nem tud beszélni a szexről anélkül, hogy ne csinálna viccet az egészből, sőt valószínű ő sem annyira biztos magában. Amikor valaki abszolút biztos a másikban, szexuális értelemben is, akkor hangot tud adni az aggodalmainak, nyíltan, és magabiztosnak érzi magát abban, hogy nem fog belőle a másik viccet csinálni, és nem érzi úgy, hogy el kellene viselnie vagy tolerálnia az érzéketlenséget és a figyelmetlenséget.

Persze lehet, hogy nektek kettőtöknek egyáltalán nem is kell a szexről beszélgetnetek: ha egyikőtök vagy se te se ő nincs kész az effajta beszélgetésre, vagy nem úgy történt meg ahogy azt te szeretted volna, akkor teljesen jogosan mondható, hogy azzal az adott emberrel te nem szeretnél többet a szexről beszélgetni.

Hozzátéve azt is, hogy ha nem tudsz valakivel a szeretkezésről beszélgetni, akkor nem tűnik jó ötletnek az sem, hogy lefeküdj azzal a valakivel.

Végül még annyit, hogy remélhetőleg el tudsz szakadni attól, hogy akármilyen számodra előnytelen kompromisszumot köss, és remélhetőleg nem arra a félelemre alapozod a szexuális életedet, hogy vajon a partnered mit fog gondolni ha valamit megteszel, vagy nem.

Nem vagy egyedül!

A legtöbb ember, beleértve a nőket, és azokat az embereket, akik szexuális életet élnek, végez önkielégítést. Nincs semmi rossz abban. Ez nem csak annak a módja, hogy sok ember így tanulhatja meg a legjobban, mi a jó neki, de egy mód arra is, hogy kialakítsd a saját szexuális jólétedet, valamint, amivel a legtöbb ember először ér el orgazmust és még sorolhatnánk a további pozitívumokat.

Ez lehet az egyik mód arra, hogy saját magadnak szóljon a szex, amikor tényleg csak magadban szeretnéd csinálni, és nem szeretnéd megosztani egy másik emberrel, ahol legalább annyira figyelembe kell venned őt, mint saját magadat. Segíthet enyhíteni a stresszt és a menstruációs görcsöket is. Segíthet abban, hogy kibékülj a saját testeddel.

Nincs semmi rossz abban sem, ha valaki nem maszturbál, noha úgy érzed, hogy nem jelent számodra semmit, vagy már nem érzel rá késztetésed. Egyszerűen csak az a legjobb ha mi magunk hozzuk meg a döntést ebben a témában, egy olyan szemszögből, hogy mi a legjobb nekünk, és nem abból, hogy valaki más mint gondol róla.

(KamaszPanasz - Sz.L.)