szex
#Vágyak

Fájdalmas szex, mi lehet az oka? - A szakértő válaszol

2018.12.08.
1 perces olvasási idő

17 éves lány vagyok, és nagyon fáj még mindig a behatolás, pedig már elég sokszor próbálkoztunk a barátommal. Nem tágultam volna ki eléggé? Voltam nőgyógyásznál, és bár fájt a vizsgálat, azt mondta, tejesen normális vagyok. - Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Levélíró!

Mivel jártál már nőgyógyásznál és a testi probléma kizárható, így azt gondolom, hogy valószínűleg nem sikerül teljesen Fájdalmas szex, mi lehet az oka? - A szakértő válaszolráhangolódni az együttlétre, nem kellő fokú az izgalmi állapotod és ezért fájdalmas a behatolás. Nem kell kitágulni semminek. Viszont ha egy nő nem kívánja igazán a szexet ilyen vagy olyan ok miatt, akkor a hüvely környéki izmok összehúzódása nagyon megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a behatolást.

Az okok sokfélék lehetnek

Ahogy korábban is írtam lehetséges, hogy nem fordítotok elegendő időt az előjátékra, esetleg nem megfelelő, nem nyugodt a helyszín, félsz a teherbe eséstől. Vagy most már a fájdalomtól. Párkapcsolati gondok is húzódhatnak a háttérben. Javaslom, hogy a pároddal gondolkodjatok el mindezen, hátha ez a közös gondolkodás segít fényt deríteni a problémára.

Fordítsatok sok időt az előjátékra. Sok-sok egyéb lehetőség van az aktuson kívül is: simogatások, egy közös fürdő, masszázs, csókok, orális szex, stb. Az sem gond, ha neked nem aktus közben van orgazmusod, hanem az elő-vagy utójáték alatt. Ha kellőképpen felizgulsz, kívánod az együttlétet, akkor a hüvelybemenet mirigyei olyan váladékot termelnek, ami megkönnyíti a behatolást. Emellett kezdetben a síkosítóra is szükség lesz valószínűleg.

Legyetek türelmesek, ne várjátok, hogy egyik napról a másikra oldódik meg a dolog. Ha úgy érzitek, hogy egyedül nem sikerül úrrá lenni a problémán, keressetek fel szexuálpszichológust.

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)