orális szex
#Vágyak

Az orális szex veszélyei

2017.02.15.
1 perces olvasási idő
+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

A legtöbb kamasz nem úgy tekint az orális együttlétre, mint szexre, hanem mint valami alkalmi és kockázatmentes szórakozásra. Tévhit, hogy az orális szex biztonságos. Jó, ha tudod, hogy akár egy életre szóló betegséget is okozhat, ha nem vigyázol.

A kamaszok egy része szűznek tartja magát, annak ellenére, hogy rendszeresen orális szexet folytat. Igaz, teherbe nem eshetsz tőle, de gondolj csak a nemi betegségekre: herpesz, tripper, hepatitis B, HIV, szifilisz. Ezek mind orális szex következtében is elkapható betegségek. Minden a partnertől függ.

Mit is értünk szex alatt?

Sokan csodálkoznak, hogyan kaphattak el nemi betegséget szex nélkül - ám ilyenkor felmerül a kérdés, mit is értünk szex alatt?

Az orális szex nagyon intim, és ahogyan azt a neve is jelzi, kétségtelenül szexuális tevékenység. Nem véletlen, hogy sok vallás elítéli a házasság előtti orális szexet és a közösülést. Vannak egyes vallások, amelyek még a házasság után sem tartják ezt helyénvalónak.

Az orális szex minden szempontból ugyanannyira intim, mint a közösülés.Technikailag ugyan elhúzhatod a szüzességed elvesztését, de tény, hogy az orálisan szex is már az aktív szexuális élet része.

Ne próbáld meg ráerőltetni az orális szexet a partneredet, mert az ugyanolyan, mint ha a közösülést próbálnád meg erőltetni, ez pedig helytelen. Az orális szex nem vigaszdíj. Attól, mert a partnered nemet mond a közösülésre, még nem kötelessége téged orális szexben részesítenie!

Nagymértékben meg tud változtatni egy kapcsolatot a téma, ezért fontos, hogy mindenképpen beszéljétek róla.

Kockázatok

A fej-nyaki daganatok a hatodik leggyakoribb daganatfajták mind a férfiak, mind a nők esetében, évente körülbelül 640 000 új esetre derül fény világszerte.

Egy nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy a garatrák kialakulásának kockázata a hat vagy több szexuális partner esetében, a négy vagy annál több orális szexuális partner, és fiúk esetében a korán kezdett szexuális aktivitás esetében fordul elő.

Mindemellett arra is fény derült, hogy a HPV-vírus okozta daganatos betegek egyre fiatalabbak.

Ma már létezik védőoltás a HPV ellen. Számos fejlett ország indított a lányok számára kampányt, annak érdekében, hogy megóvják őket a gyakori, szexuális úton terjedő vírus ellen, még mielőtt szexuálisan aktívvá válnának. A védőoltás a fiúk számára ugyanolyan fontos lenne, mint a lányoknak.

Jó, ha tudod!

Az orális szex nem biztonságos alternatívája a közösülésnek. Ha orálisan szexelsz, akkor is védekezned kell. Használj kondomot (ma már szinte minden ízben kapható), különben védtelen leszel a fertőzésekkel szemben. Fontos, hogy csak olyan emberrel szexelj, akiben megbízol.

(KamaszPanasz)