terhes
#Vágyak

Mikor érdemes terhességi tesztet csinálni? - A szakértő válaszol

2016.06.06.
1 perces olvasási idő

Kedves szakértő! Mennyi idővel csinálhatok terhességi tesztet a közösülés után és milyen eredményre számíthatok? Ha pozitív a teszt, azt már vegyem kész ténynek?

Kedves Olvasó!

Ez alapvetően a teszttől függ! Néhány típus elég érzékeny ahhoz, hogy megtermékenyítés után egy héttel már kimutassa, ha terhes vagy. Olvasd el a teszt dobozát, abban le van írva, hogy mennyi idő után lehet használni. Néhány teszt esetében nem kell megvárni, hogy késsen a ciklusod, de könnyebben kimutatja a terhességet a menzesz várt dátuma után.
Mikor érdemes terhességi tesztet csinálni? - A szakértő válaszol
A helyesen használt otthoni terhességi tesztek jól működnek. Kényelmes a használatuk és az eredmény nem nyilvános. Azonban jó, ha tudod, hogy az otthoni terhességi tesztek néha hibás eredményt mutatnak (általában negatívat hamisan), ezek oka nagyrészt az, hogy túl hamar használják. Ha a teszt eredménye pozitív, beszélj meg egy időpontot a helyi nőgyógyászati klinikán egy orvossal a teszt megerősítéséért.

Ha neked úgy jobb, elmehetsz egy terhességi vizsgálatra, mielőtt otthon tesztelsz. Minden esetben csak hasznodra válhat, ha minél hamarabb megtudod, hogy terhes vagy.

Olvass tovább! Terhes lehetek, ha...A leggyakoribb kérdések

(KamaszPanasz)