szex
#Vágyak

Szájon át ugye nem lehet teherbe esni?

2011.11.19.
1 perces olvasási idő
+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Kedves Szerkesztőség! A gimiben hallottam ezt a szexuális neveléssel foglalkozó órán a tanáromtól, és kíváncsi vagyok, vajon igaza van-e. Tényleg teherbe eshet attól a lány, hogy sperma van a szájában?

Azt mondta, ha valamilyen seb van a szádban, a spermák bekerülnek a véráramba, és akár teherbe is eshetsz.

Köszi: egy szexuális nevelésben kétkedő gimnazista.

Kedves Kétkedő Gimnazista!

Nem, a nő nem eshet teherbe attól, hogy ondó van a szájában (akár sebhelyes az, akár nem), sem attól, hogy lenyeli, megszagolja, megtapintja, megnézi, de még attól sem, ha gondol rá. Ha a tanárod tényleg ezt állította, akkor egy nagy egyest érdemel, amiért fölöslegesen ijesztgeti a diákokat!

A petesejt beültetést nem számítva, csakis akkor valósul meg a fogamzás, ha a spermák a hüvelyen át eljutnak a petesejtekhez. Ugyanez történik a mesterséges megtermékenyítéskor is.

Nem lehetséges, hogy a tanárod a szexuális úton terjedő fertőzésekről beszélt, amelyek valóban bejuthatnak ily módon a szervezetbe?

A tanárok sokat tudnak, de néha ők is tévednek. Örülök, hogy ki akartad deríteni az igaságot, melyet megoszthatsz majd a tanároddal is, miután tisztáztad, mit is mondott valójában, s ha szükséges, tisztelettudóan igazítsd helyre!