sperma
#Vágyak

Spermát helyezett magába, terhes lehet?

2011.08.03.
1 perces olvasási idő

Barátnőm szeretkezés után, a párja tudta nélkül megszerezte a spermás zsebkendőt, beledugta az ujját, majd felnyúlt vele a hüvelyébe. Mennyi esélye van annak, hogy teherbe esett így? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Levélíró!

Van némi esély a terhességre, egyrészt amiatt, mert a barátnőd spermát juttatott a hüvelyébe, másrészt pedig amiatt, mert a magömlés előtt a férfi húgycsövön át távozó ún. előváladék is tartalmazhat életképes spermiumokat.terhesség

A pasik nem szoktak annyira lelkesek lenni, ha a barátnőjük akaratuk ellenére/a hátuk mögött mesterkedve terhes lesz, és még az a szomorú helyzet is előállhat, hogy egyedül marad a hasában növekedő aprósággal - aki aztán tényleg nem tehet semmiről. De ne szaladjuk ennyire előre. Kicsi az esély a terhességre, de ha késne a barátnőd vérzése, akkor feltétlen csináljon egy terhességi tesztet.

Azt tanácsolnám még, hogyha egyelőre nem akarnak babát, akkor ne a megszakításos módszert alkalmazzák, mert a fent leírtak miatt nem túlságosan biztonságos fogamzásgátlási megoldás.

(Dr. Szimuly Bernadett)