szex
#Vágyak

10 tény az orális szexről

2023.12.31.
1 perces olvasási idő
+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Nemi betegségek kockázata, szüzesség elvesztése, terhesség kialakulása. Ezek a leggyakoribb témakörök, amelyek az orális együttléttel kapcsolatban bizonytalanságokat okoznak. Íme, 10 dolog, amit tudnod kell az orális szexről!

Van esély a nemi betegségekre

1. Az orális szex során számos nemi betegséget és a HIV fertőzést is elkaphatod (ez a vírus az AIDS okozója) – feltétlenül használj kondomot vagy ínyvédőt, különben védtelen leszel ezekkel szemben.

2. Az orális szex nem egy olyan dolog, ami mindenkit lázba hoz – ne próbáld meg valakire ráerőltetni, mert az ugyanolyan, mintha a közösülést próbálnád meg erőltetni.

3. Az orális szex nagyon intim tevékenység. Technikailag elhúzhatod a szüzességed elvesztését, ha csak orálisan szexelsz közösülés helyett, de a gyakorlatilag általa már aktív leszel szexuális téren.

4. A régi „köpni vagy nyelni” kérdés már idejétmúlt. Ha orálisan szexelsz, akkor is védekezned kell. Használj kondomot vagy ínyvédőt.

Stabil kapcsolatban működhet jól

5. Az orális szex meg tud változtatni egy kapcsolatot, ne kezeljétek félvállról.

6. Az orális szex nem egy vigaszdíj – attól, mert a partnered nemet mond a közösülésre, még nem kötelessége téged orális szexben részesítenie.

7. Az orális szex nem egy biztonságos alternatívája a közösülésnek. Igaz ugyan, hogy nem lehet teherbe esni az orális szex során, a fertőzések veszélye viszont ugyanúgy fennáll.

8. Sok vallás elítéli a házasság előtti orális szexet ugyanúgy, mint a közösülést. Vannak egyes vallások, amik még a házasság után sem tartják ezt helyénvalónak.

9. Az orális szex minden szempontból ugyanannyira intim, mint a közösülés.

10. Csak olyan emberrel szexelj orálisan, akiben megbízol. Az orális szex közben mind a két fél igen sebezhető.

(KamaszPanasz - Ő.B.)