#Vágyak

Milyen hormonális fogamzásgátló tablettát érdemes választani?

2017.11.16.
1 perces olvasási idő

Ha úgy érzed, hogy készen állsz az aktív szexuális életre, akkor mindenképp gondoskodnod kell a megfelelő fogamzásgátlásról, aminek kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat. (X)

Számtalan módszer áll a lányok rendelkezésére, hogy megelőzzék a nem kívánt terhességet, melyek közül a leghatékonyabb talán a hormonális fogamzásgátló tabletták szedése. Ezek közül nőgyógyászod választja ki az alkati sajátosságaid, a női nemi ciklusod jellemzői alapján a Hozzád illő, legmegfelelőbb tablettát.

Természetesen mindegyik tabletta védelmet biztosít teherbeesés ellen, hatásosságuk a menstruációs ciklusra épül. Összetevőik minőségét és mennyiségét tekintve sokfélék lehetnek. A fogamzásgátló tablettáknak számos előnyös tulajdonságuk is van, melyek akkor tudnak igazán érvényesülni, ha a különböző alkati és egyéb sajátosságoknak megfelelően a Számodra legmegfelelőbb, testreszabott tablettát szeded.

Alapvetően háromtípusú fogamzásgátló tablettát különíthetünk el:
- amiben a sárgatest hormon dominál
- amelyben a tüszőhormon dominál
- a két hormon kombinációja kiegyensúlyozott

A nőgyógyász ezek közül igyekszik kiválasztani a legmegfelelőbbet, amihez számos szempontot vesz figyelembe, például családi és egyéni kórelőzményt, aktuális egészségügyi állapotot, élettani sajátosságokat és így tovább.
Segíthet például a vérzésszabályozásban, csökkenti a menstruációs fájdalmat, görcsöket, javítja a rossz közérzetet, gátolja a pattanások kialakulását.

Hogyan válasszunk tehát gyógyszert?

Fontos, hogy mindenképp szakorvosi segítséggel hozzuk meg a döntést! De mielőtt orvoshoz mentek, tájékozódhattok kicsit előre a www.intimzona.hu internetes oldalon, ahol egy kalkulátor segítségével megnézhetitek, hogy mely típusú gyógyszert volna célszerű választani számotokra.

Ehhez nem kell mást tenni, csak válaszolni néhány egyszerű kérdésre első sorban menstruációs ciklusoddal kapcsolatban, és máris kiderül, hogy milyen egyediségek jellemzőek Rád. Ez után a kalkulátor megmondja, hogy a válaszaid alapján milyen típusú gyógyszer a Hozzád illő.

Persze a végső döntést az orvos fogja meghozni, de hasznos lehet, ha felkészülten érkezel hozzá, és együtt tudjátok megbeszélni a kérdést, és mérlegelni a lehetőségeket.