Főoldal / SZEX / Lehull a lepel az anális szexről
  2009-11-10

Lehull a lepel az anális szexről

A szex melyik fajtája körül kering a legtöbb téves pletyka? Eltaláltad, ez az anális szex. Még azok a tinik, akik gyakorolják a szex ezen válfaját is titkolóznak, mert félnek a kritikáktól és a kiközösítéstől. Ezek a problémák alapvetően azokból a közhiedelmekből származnak, amely szerint csak a homoszexuális fiúk csinálják, ez sokkal biztonságosabb vagy ez mocskos és gusztustalan. Itt az ideje, hogy lerántsuk a leplet a mumusról!

"Csak a homoszexuális fiúk csinálják"

Egyike a legnagyobb mítoszoknak, hogy az anális szexet csak a homoszexuális fiúk körében „divat” csinálni. Tény és való, hogy a szex e módja különösképp elterjedt a homoszexuális fiúk között, hiszen ez az egyik legismertebb módja a közös örömszerzésnek, de ez még korántsem jelenti azt, hogy csak ők csinálhatják.

Vannak szokások, melyek mindkét nem számára izgalmasak lehetnek. A homoszexuális fiataloknak csak a fele műveli rendszeresen, ráadásul a heteroszexuális párok 30-40%-a már kipróbálta a szex e válfaját. Emellett szexuális orientációra való tekintet nélkül, lányok és fiúk egyaránt élvezhetik az anális masszást, és az egyéb ehhez hasonló szexuális játékokat.

A végbélnyílásban – akárcsak az ujjpercekben vagy a nemi szervekben – rengeteg idegvégződés található. Éppen ezért a megfelelő érintés, stimulálás, itt is örömet okozhat. Ha pedig ezek a stimulálások ismétlődnek, lányoknál és fiúknál egyaránt orgazmus érhető el.

Van, aki szerint ez biztonságosabb

Néhány heteroszexuális tini szerint ez a biztonságosabb módja a szexnek, ugyanis így nem lehet terhes partnerük. Azonban ez nem teljesen igaz. A terhesség ugyanis ugyanúgy bekövetkezhet. Azzal, hogy a fiú nem a végbélnyílásba, hanem azon kívülre ejakulál, az ondó belekerülhet a vaginába. Bár tény, hogy nem gyakori az ilyen fajta teherbeesés, de megtörténhet.

A végbél nyálkahártya felülete nyilvánvalóan nagyobb, mint a vagináé. Így melegágya lehet a különböző betegségeknek, vírusoknak. Nem beszélve arról, hogy a fertőzések partnerről partnerre vándorolhatnak.

A kondomok, ha nem használunk síkosítót, könnyebben elszakadhatnak, kilyukadhatnak. A síkosítókról pedig anális szex közben gyakran megfeledkezhetünk. Ezért legyünk körültekintőek és óvatosak, ha anális szexre kerül a sor.

Sok tini szerint az anális szex egyenlő lehet a szüzesség elvesztésével is. Hát valójában ez nem ilyen egyszerű. Számos megfogalmazása és értelmezése lehet a szüzességnek. Az, hogy te szűz vagy- e még, csak tőled függ. Viszont nem szabad elfeledned, hogy az anális szex egy nagyon intim és bensőséges módja a szeretkezésnek, amely sok kockázattal jár.

"De hisz ez mocskos és undorító"

Sokak szerint a végbélnyílásunk nem éppen egy ideál, piszkos és pont ezért nem biztonságos. Az anális szex megosztja az embereket. Van, aki a végbélnyílásra erogén zónaként tekint, de van, aki szerint az ánuszunk sokkal inkább kijárat, mint bejárat.

Bár tény és való, hogy fertőzések tömkelege települhet meg a végbélnyílás körül, és belül a végbélben, ha valaki egészséges ételeket fogyaszt, és rendszeresen tisztán tartja a végbélnyílását, akkor semmi ok az aggodalomra. Ugyanis a megfelelő tisztítás nem enged teret a különféle baktériumoknak.

Ha úgy érzed, hogy az anális szex nem jó, ne csináljátok! Ugyanúgy, mint a vaginális szexnél, itt is fontos, hogy mindketten élvezzétek. A pénisz behatolása fájdalmas lehet, és ha nem vagy megfelelően felkészülve rá, a végbélnyílás körül lévő záró izom görcsbe rándulhat, így az egész szex fájdalmas lehet. Ezért fontos, hogy csak akkor csináljátok, ha mindketten szeretnétek.

Csakis közös megegyezés mellett...

Ha valaki az anális szex mellett dönt, nem árt előtte beszélnie a partnerével. Fontos, hogy ne váratlanul érje a dolog, legyen ideje átgondolni majd ellazulni. Így biztos lehetsz abban, hogy mindketten élvezni fogjátok. Ha valamiféle gátlásotok, vagy kérdésetek akad, beszéljétek meg. És ami még fontosabb, ha valamelyikőtök rosszul érzi magát szex közben, azonnal hagyjátok abba!

Ha úgy döntesz, hogy az anális szexet kihagyod az életedből, végy számba minden lehetőséget, és cselekedj úgy, ahogy neked és a testednek is jó. Ugyanúgy, mint a szex bármelyik fajtájában, úgy itt is a kényelem és a biztonság számít.

A tanácsom három fontos szó: óvszer, síkosító és kommunikáció!

(Cs. B.)