#Suli, munka #írás

22 db cikk a témában

#érettségi
2012.04.24.

Idegen nyelvek az érettségi vizsgán

Most már annyira kevés a felkészülési időd, hogy tudnod kell, hol tartasz a vizsgaanyag elsajátításában. Tarts próbaérettségit, és tudd meg, hogy mennyire ismered az angol, a német, a spanyol, a francia vagy a latin nyelvet!

#költészet
2012.04.11.

A legszebb verslábat keresik a Költészet Napján

Versmaratonnal, mobilvers-pályázattal, versmegállóval, versláb-szépségversennyel, valamint Guiness-rekord kísérlettel ünneplik ma az ország különböző helyszínein József Attila születésének 107. évfordulóját.

#kézírás
2011.07.25.

Nem tanulnak kézírást az amerikai gyerekek

Az USA 42 államában már nem oktatnak folyóírást a suliban. Harmadik osztálytól viszont kötelező a tízujjas gépelés, mert később minden leckét úgy kell majd beadni. A haladó gondolkodásúak elégedetten vigyorognak, mások szerint pedig emiatt vége lesz a civilizációnak.

#tanulási zavarok
2011.02.22.

Ha nehezen megy a tanulás

Régen lustasággal vagy butasággal vádolták az iskolában rosszul teljesítő diákokat. Időközben kiderült, hogy a lustaság mellett a kamaszok tanulási nehézségei is okolhatók a nem megfelelő teljesítményért.

#német
2010.05.07.

Német érettségi 2010 - MEGOLDÁSOK

Rendben elkezdődtek a német írásbeli érettségik péntek reggel 8 órakor a középiskolákban, rendkívüli esemény nem történt.

#diszpraxia
2010.04.11.

Ügyetlengyerek - szindróma

Ügyetlenkedő, sete-suta mozdulatok? Jobb és bal irány rendszeres tévesztése? Tájékozódási zavar? Gyakori kisebb-nagyobb sérülések, balesetek? Az értelem zavarára semmi sem utal? A nem mindennapi furcsaságokat a diszpraxia okozhatja.