Főoldal / SULI / Vakációzz otthon!
  2010-06-28

Vakációzz otthon!

Nincs pénzed nyaralni menni az idén? Semmi gond! Otthon is igazán jól érezheted magad! A legfontosabb, hogy tudd: a nyaralás lényege az, hogy kiszakadj a megszokott mindennapi ritmusból, valami mást, szokatlant csinálj! Tehát, beszéld meg szüleiddel, hogy kiveszel pár nap „szabadságot”, kikapcsolod a telefonod (hiszen ha valahol messzi külföldön lennél sem hívnál senkit!) Felejtsd el a fűnyírást és minden olyan dolgot, amit nyaralás közben sem tennél!

- hirdetések -


 

 Mi legyen a hátizsákban?

Mit ajánlatos a hátizsákba csomagolnunk, hogy ne érjen meglepetés? Készülj fel minden eshetőségre!
Hasznos tippek! >>

Menj kempingezni! – Verd fel a sátrat akár csak a kertetekben, gyújts tábortüzet és élvezd az est illatait, hangjait. Ugyanezt megteheted egy környékbeli erdőben, mezőn stb. Igazán nagy kaland az éjszaka neszeit hallgatni, s biztosra veheted, hogy vadnyulat, ürgét vagy akár őzet is láthatsz!
• Járj utána, nincs-e valamilyen zenei / filmfesztivál, koncert a környéketeken. Biztosan találsz valamit, hiszen a nyár a fesztiválok ideje! Ilyenkor döbben csak rá az ember igazán, hogy mennyi rendszeres program mellett megy el, anélkül, hogy észrevenné.
 Fedezd fel a helyi nevezetességeket! Biztosan számtalan olyan múzeum vagy látnivaló van a Ti környéketeken is, melyet   sosem, vagy csak nagyon régen néztél meg! Kisvárosban, faluban laksz? Tekintsd meg a tájat a templom harangtornyából! Próbáld meg egy turista szemével felfedezni közvetlen lakóhelyed! Koronázd meg a napot egy park romantikus zugában elköltött piknik ebéddel, vagy vacsorával.
 Menj el egy olyan étterembe, ahova még sosem ültél be, vagy próbálj ki egy hangulatos kávézót! Elvégre „nyaralsz”, nem igaz?
• Mit szólsz egy wellness naphoz? A környéken biztosan találsz olyan wellness központot, ahol megmasszíroztathatod magad, manikűrt/pedikűrt csináltathatsz. Amennyiben ez is meghaladja a pénztárcádat, ülj be egy nagy kád illatos fürdővízbe, a kád oldsalát rakd körbe gyertyákkal és lazíts!
• Egy vidám nap a strandon, ebéd az árnyas fák alatt mindenképpen jó program a forró nyári napokon.
 Menj el az állatkertbe! Ez is kiváló szórakozási lehetőség!
• Biztosan van a környéketeken valahol csónakázótó, folyó. Bérelj csónakot, és akár egész napos kiruccanást is tervezhetsz.
• Tanulj meg pecázni, vagy válassz egy olyan sportot, amit régóta szeretnél kipróbálni!

Hidd el, a nyaralás lényege, hogy valami újat, szokatlant csinálj, amiben jól érzed magad! Ez pedig nem a helyszíntől, hanem az elhatározásodtól és fantáziádtól függ!

(KamaszPanasz)

 

  Kapcsolódó cikkek