vakáció
#Suli, munka

Vakációzz otthon!

2010.06.28.
1 perces olvasási idő

Nincs pénzed nyaralni menni az idén? Semmi gond! Otthon is igazán jól érezheted magad! A legfontosabb, hogy tudd: a nyaralás lényege az, hogy kiszakadj a megszokott mindennapi ritmusból, valami mást, szokatlant csinálj! Tehát, beszéld meg szüleiddel, hogy kiveszel pár nap „szabadságot”, kikapcsolod a telefonod (hiszen ha valahol messzi külföldön lennél sem hívnál senkit!) Felejtsd el a fűnyírást és minden olyan dolgot, amit nyaralás közben sem tennél!


Menj kempingezni! – Verd fel a sátrat akár csak a kertetekben, gyújts tábortüzet és élvezd az est illatait, hangjait. Ugyanezt megteheted egy környékbeli erdőben, mezőn stb. Igazán nagy kaland az éjszaka neszeit hallgatni, s biztosra veheted, hogy vadnyulat, ürgét vagy akár őzet is láthatsz!

Járj utána, nincs-e valamilyen zenei / filmfesztivál, koncert a környéketeken. Biztosan találsz valamit, hiszen a nyár a fesztiválok ideje! Ilyenkor döbben csak rá az ember igazán, hogy mennyi rendszeres program mellett megy el, anélkül, hogy észrevenné.
Fedezd fel a helyi nevezetességeket! Biztosan számtalan olyan múzeum vagy látnivaló van a Ti környéketeken is, melyet vakáció sosem, vagy csak nagyon régen néztél meg! Kisvárosban, faluban laksz? Tekintsd meg a tájat a templom harangtornyából! Próbáld meg egy turista szemével felfedezni közvetlen lakóhelyed! Koronázd meg a napot egy park romantikus zugában elköltött piknik ebéddel, vagy vacsorával.
Menj el egy olyan étterembe, ahova még sosem ültél be, vagy próbálj ki egy hangulatos kávézót! Elvégre „nyaralsz”, nem igaz?
Mit szólsz egy wellness naphoz? A környéken biztosan találsz olyan wellness központot, ahol megmasszíroztathatod magad, manikűrt/pedikűrt csináltathatsz. Amennyiben ez is meghaladja a pénztárcádat, ülj be egy nagy kád illatos fürdővízbe, a kád oldsalát rakd körbe gyertyákkal és lazíts!
Egy vidám nap a strandon, ebéd az árnyas fák alatt mindenképpen jó program a forró nyári napokon.
Menj el az állatkertbe! Ez is kiváló szórakozási lehetőség!
• Biztosan van a környéketeken valahol csónakázótó, folyó. Bérelj csónakot, és akár egész napos kiruccanást is tervezhetsz.
Tanulj meg pecázni, vagy válassz egy olyan sportot, amit régóta szeretnél kipróbálni!

Hidd el, a nyaralás lényege, hogy valami újat, szokatlant csinálj, amiben jól érzed magad! Ez pedig nem a helyszíntől, hanem az elhatározásodtól és fantáziádtól függ!

(KamaszPanasz)