Mozgás, futás

#Mozgás #futás

42 db cikk a témában

#sport
2021.07.12.

Sportolj nyáron is!

Július, augusztus hónapokban is sportoljunk, élvezzük a testedzéses szórakozást, akár az úszást kint a természetben vagy a strandon, akár a kirándulást a hegyekben, árnyékos utakon, vagy esténként a táncolást.

#kifulladás
2021.03.18.

Miért fulladok ki egy kis mozgástól?

Kedves Szakértő! Úgy döntöttem, hogy most egy kicsit változtatok az életemen, és elkezdek mozogni. Kis biciklizés, görkorizás és egy kis futás. Azonban hamar észrevettem, hogy egyik sem tart túl sokáig, ugyanis nagyon hamar elfáradok, és nem kapok levegőt, továbbá szörnyen érzem magam.

#sport
2020.11.16.

Mire figyelj, amikor sportcipőt választasz?

A sportcipő igazi alapdarab, ami mindenki cipősszekrényében megtalálható. Nem véletlen, hiszen az egyik legkényelmesebb lábbeli, szuper tulajdonságokkal, és persze sokféle designnal. Utóbbi nagyon jó dolog abból a szempontból, hogy mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzoló sportcipőt, azonban a bőség zavara meg is nehezíti néha a döntést. (x)

#nátha
2020.11.14.

A nátha eddigi legjobb ellenszere

Többen átestek már rajta, de sokan még csak most küzdenek az idei szezon első megfázásával. Szinte törvényszerű, hogy az ősz minden évben náthával kezdődjön. Vajon létezik biztos módszer a megelőzésre?

#életmód
2019.12.27.

Sportolj a téli szünetben is!

Vége a karácsonyi lakomáknak, és szembesültél az eredményével? Hogy könnyen leadhasd a felszedett kilókat, sportolj a téli szünetben is!

#kardio
2019.08.18.

Pörgesd fel magad kardio programmal!

A kardio gyakorlatok célja a keringési-légzési állóképesség növelése, és korántsem olyan bonyolultak, mint amilyennek az első hangzásra tűnhet. Tulajdonképpen olyasmi, mint az aerobic. Ismerős? Ezt a szót biztosan már milliószor hallottad.

#sport
2016.08.05.

A valaha volt 10 legfurább olimpiai sportág

A mai napon kezdetét veszi a XXXI. nyári olimpiai játékok Rio de Janeiroban. Az olimpia lázában égve összegyűjtöttük a 10 legfurább sportágat, amely valaha szerepelt a repertoárban, ám ma már nem találkozhatunk vele. Egyesek meglepődhetnek ezeken a kissé értelmetlennek tűnő tevékenységeken.

#EB
2016.06.16.

Foci Eb: ilyen teszteken kell átmennie egy játékvezetőnek

Testi fittség, gyors elme, kiváló látás - ezek azok a nélkülözhetetlen elemek, amelyekkel egy top európai focibírónak rendelkezniük kell. Manapság már nem csak arról van szó, hogy jó döntéseket hoznak-e, 100 százalékig biztosnak kell lenniük számos más területen is.

#sport
2016.05.08.

A futás vagy az úszás a jobb?

A futás és az úszás egyaránt kiváló módja a mozgásnak. Ha választani akarsz, vedd figyelembe az egészségügyi és az edzési céljaidat. A futás és úszás egyaránt javítja a keringést, és erősíti a testet. Futás során a kalóriák gyorsabban égnek, emellett növeli a csontsűrűséget is. Az úszás kíméletesebben, de az egész testedet megmozgatja. Összeszedtük az érveket és ellenérveket.

#mozgásforma
2015.09.12.

Mozogj! A szakaszokra épülő edzésterv előnyei

A leghatékonyabb edzésforma az, amely során a rövid, de megerőltető szakaszokat kisebb-nagyobb pihenéssel töltött időszakok követik váltakozva, ez a legtermészetesebb, legősibb edzésterv.

#sportolás
2015.08.24.

Sportolj hetente háromszor egy órát!

A Sportolj hetente 3x1 órát! szlogennel a rendszeres testmozgás fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a Médiaunió idei kampánya.

#nyár
2015.05.22.

Tartsd magad fitten!

Egy felmérés kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik fitten tartják magukat, magasabb IQ-val rendelkeznek, emellett egészségesebbek és vonzóbbak.

#sport
2015.05.04.

A futás egészségügyi előnyei

A futás egészséges és remek sport, ezzel a kijelentéssel mindenki egyetért. De azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy hogyan is hat a futás a szervezetünkre, milyen változások mennek végbe a testünkben futás közben.