Mozgás, edzés

#Mozgás #edzés

130 db cikk a témában

#sport
2015.10.27.

Súlyemelés 13 évesen?

Tizenhárom éves vagyok és súlyemelő szeretnék lenni. Nem túl korai elkezdeni? Mire kell figyelnem?

#kardio
2015.09.25.

A kardiomozgás a kamaszokat is védi

Egyre riasztóbb méreteket ölt a fiatalok körében is terjedő mozgásszegény életmód és az elhízás, valamint az ezek talaján kialakuló betegségek, mint például a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Dr. Babai László, életmód orvos a megfelelő életmódról és a kardiomozgás jelentőségéről beszélt.

#mozgásforma
2015.09.12.

Mozogj! A szakaszokra épülő edzésterv előnyei

A leghatékonyabb edzésforma az, amely során a rövid, de megerőltető szakaszokat kisebb-nagyobb pihenéssel töltött időszakok követik váltakozva, ez a legtermészetesebb, legősibb edzésterv.

#test
2015.07.31.

8 tipp a sportsérülések megelőzéséhez

Közismert, hogy a sport mennyire pozitívan hat az egészségre, az önbizalomra, de nem szabad elfeledkezni a lehetséges sérülésekről sem. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos a biztonságos edzés legfontosabb szabályairól beszélt.

#test
2015.07.06.

Izomnövelés csontos srácoknak

Ha vékony csontozatúnak születtél, az izomnövelés számodra sem lehetetlen. A jó hír, hogy a testzsírszázalék az esetedben nagyon alacsony, így mikor az izomzatodat fejleszted, az eredmény igen látványos lesz: szálkás és izmos test.

#hobbi
2015.06.15.

7 tipp a tökéletes alakért

A tökéletes testhez elengedhetetlen a kemény munka, az elhivatottság és a kitartás. A jó hír, hogy tanácsainkat megfogadva növelheted a fitneszprogramod eredményességét.

#víz
2015.05.16.

Itt a strandszezon: légy biztonságban a vízben!

Amint az időjárás melegre fordul, mindenki szeretne vízparton, vagy legalábbis víz közelében lenni. Tény és való: a parton, vagy a medence szélén lenni, majd néha-néha megmártózni, tökéletes feltöltődést jelent.

#sport
2015.05.04.

A futás egészségügyi előnyei

A futás egészséges és remek sport, ezzel a kijelentéssel mindenki egyetért. De azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy hogyan is hat a futás a szervezetünkre, milyen változások mennek végbe a testünkben futás közben.

#sparrowbag
2015.01.24.

Sparrowbag, a homokzsákban rejlő lehetőségek

Új edzésmódszer? Vagy egy újabb edzéseszköz? Mindkettő. Az elv egyszerű, a Sparrowbag egy zsák, ami homokkal van megtöltve. Az egyszerűsége egyben a nagyszerűsége is. Teljesen rád szabható, könnyen megtanulhatod a használatát, bárhol, bármikor előveheted, és tárolni akár az ágyad alatt is tudod.

#fogyókúra
2015.01.16.

5 tuti tipp a fogyáshoz

Sokan az újévben pillanatok alatt szeretnének megszabadulni fölösleges kilóiktól, a csodadiéták azonban nem csak gyors visszahízást eredményezhetnek, de az egészséget is megviselik. Hegyi Marianna, az Oxygen Wellness Fogyi Klubjának vezetője biztos tippeket adott a fogyáshoz.

#edzés
2014.04.13.

Az intenzív sportolás függőséget okozhat!

Akik nagyon intenzíven hódolnak valamelyik sportágnak, már rövid ideig tartó tétlenség és mozdulatlanság után is rosszul érzik magukat. Ilyenkor leggyakrabban megmagyarázhatatlan hiányérzetük van. A válasz pedig nagyon is kézenfekvő: a testmozgás hiánya lép fel.

#sport
2014.01.19.

Védd a környezetet, fogyj videójátékkal!

Úgy véled, hogy a videójátékok csak a fotelhuszároknak valók? Gondold csak át még egyszer! A legújabb technika lehet a legjobb megoldás arra, hogy úgy tartsd a tested formában, hogy közben szórakozol is egyben, hiszen motiváló, személyre szabható, kényelmes és nem utolsósorban zsírégető elfoglaltságot jelent.

#sport
2013.10.19.

10 tipp, hogy úgy eddz, mint egy élsportoló

Az izmos lábak, hát és karok – valamint természetesen a gondosan kisportolt test az erő, a gyorsaság és a kitartás jele. Egy átlagos ember is nézhet úgy ki, mint egy élsportoló? A válasz: igen, ha hajlandó rá elég időt szánni, lehetséges. A szakértők megosztották a profi sportolók féltve őrzött diétás- és edzéstervüket.